Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Budapest - szmogriadó nélkül indul az év

MTI, 2011. január 03. - hétfő 09:01
Címkék: Budapest, szmog
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Már nincs szükség a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartására Budapesten - közölte a Főpolgármesteri Hivatal hétfő hajnalban.


Szűcs Somlyó Mária kommunikációs igazgató közleménye szerint a vasárnapi mérési adatok alapján nem indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása, mivel tovább csökkent Budapesten a kisméretű szálló por koncentrációja. Hozzátette: az ellenőrzött adatok alapján a kisméretű szálló por (PM10) koncentrációja egyik fővárosi mérőponton sem érte el a tájékoztatási küszöbértéket (75 µg/m3), így a tájékoztatási fokozat jogi feltételei nem állnak fenn. A vasárnapi átlagértékek az összes mérőhelyen az egészségügyi határérték (50 µg/m3) alattiak voltak.

mti

Tájékoztatása szerint az adatok alapján Tarlós István főpolgármester megszüntette a szmogriadó tájékoztatási fokozatát. A kommunikációs igazgató kitért arra: a főpolgármester köszönetet mond azoknak a budapestieknek, akik az elmúlt napokban autó helyett a közösségi közlekedést használták, továbbá az ipari pontforrások, kémények azon üzemeltetőinek, akik önkéntesen csökkentették a helyhez kötött légszennyező pontforrásaik kibocsátását.

A szmogriadó tájékoztatási fokozatát december 31-én rendelte el Tarlós István Budapesten, mert a kisméretű szálló por koncentrációja két egymást követő napon meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket. A tájékoztatási fokozat azon légszennyezettségi szint küszöbértékének elérését, illetve meghaladását jelenti, melynek rövid idejű hatása veszélyt jelenthet a lakosság egyes különösen érzékeny (gyermekek, időskorúak, krónikus betegek) csoportjaira.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza