Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Szmogriadó - Marad a tájékoztatási fokozat Budapesten

MTI, 2010. december 22. - szerda 10:01
Címkék: szálló por, szennyezés, Budapest
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Továbbra is indokolt a kedden elrendelt szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása a budapesti szállópor-szennyezettségről mért adatok alapján - közölte a Főpolgármesteri Hivatal szerdán hajnalban.


A fővárosban nem csökkent jelentősen a szállópor-koncentráció, és a légszennyezettségi állapotot mérő műszerek ellenőrzött adatai alapján a kisméretű szállópor (PM10) négy helyen - Széna tér, Teleki tér, Kőrakás park és Erzsébet tér - meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket. A szállópor koncentrációja ugyanakkor egyetlen mérőállomáson sem lépte túl a riasztási küszöbértéket, így Budapesten továbbra sem kell elrendelni a szmogriadó riasztási fokozatát.

Tarlós István főpolgármester közleményben köszönetét fejezte ki azoknak, akik (különösen a rendszámtáblán fekete és piros színű, hatszögletű környezetvédelmi plakettel ellátott gépjárművek üzembentartóinak) korlátozzák autóhasználatukat, valamint az ipari vállalkozásoknak, amelyek önkéntesen korlátozzák a légszennyező forrásaik kibocsátását.

A közlemény hangsúlyozza: Budapest vezetése továbbra is számít a fővárosiak együttműködésére abban, hogy a fővárosi szmoghelyzet romlása, a korlátozó intézkedések bevezetése elkerülhető legyen - áll a közleményben. A frissülő információk a Budapest Portálon (www.budapest.hu) és a Fővárosi Önkormányzat twitter oldalán is elérhetőek: http://twitter.com/budapestfovaros

A szmogriadóval kapcsolatban további tájékoztatást a Főpolgármesteri Hivatal munkaideje alatt az Ügyfélszolgálati Irodán (Tel: 327-1504; e-mail: ügyfelszolgalat@budapest.hu), munkaidőn kívül a Fővárosi Közterület-felügyelet Vészhelyzeti Információs Központja 0-24 órás Ügyeletén (tel: 301-7535) adnak.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2019. december 11.

Szükség van egy sürgős hitelre? Magán kölcsön, üzleti kölcsön, anyasági hitel, lakáshite...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Fábián József, 2019. december 10.

Kedves ügyvéd úr!

Mi van fordított esetben? 2015-ben eladtam egy ingatlanomat, a ...

Közüzemi költségek lakásvásárláskor

vakhal ládzló, 2019. december 07.

van egy 50 literes hajdu bojlerem tönkre ment a fütöszál az eredeti az 600 Wattos volt amit kapt...

A hosszú életű villanybojler titka

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza