Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Gyakori a krómszennyezett ivóvíz az Egyesült Államokban

MTI, 2010. december 20. - hétfő 10:41
Címkék: króm, víz, USA
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Egy amerikai környezetvédelmi csoport felmérése szerint az Egyesült Államok számos nagyvárosában tartalmaz az ivóvíz hatértékű krómot, egy potenciálisan rákkeltő anyagot - jelentette vasárnap a The Washington Post.


Az Environmental Working Group elnevezésű csoport első országos mérésének eredményét bemutató tanulmányt hétfőn hozzák nyilvánosságra. A mintavételbe bevont harmincöt város közül harmincegynek az ivóvizében találtak az elemzésnél hatértékű krómot, huszonötben pedig meghaladta a Kaliforniában megcélzott határértéket.

mti

Az amerikai szövetségi Környezetvédelmi Ügynökség, az EPA azt fontolgatja, hogy határértéket állapít meg az ivóvíz hatértékűkróm-tartalmára. Az anyagot az Egyesült Államok országos egészségügyi intézete, a NIH 2008-ban "vélhetően karcinogénnek" minősítette. A hatértékű krómról korábban is tudták, hogy belélegezve tüdőrákot okozhat, nemrégiben azonban arra találtak bizonyítékot állatkísérletekben kutatók, hogy az emésztőrendszeren keresztül a szervezetbe jutva is rákkeltő lehet.

A hatértékű krómot a korábbi évekhez képest ritkábban ugyan, ám ma is alkalmazza az ipar, például a műanyag-feldolgozásban vagy a festékek előállításánál. Hírhedtté a 2000-ben készült Erin Brockovich című hollywoodi kasszasiker tette, amelyben tragikus következményekhez vezető környezeti szennyezést okoznak vegyületei.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza