Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!


Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Egy napig legális az otthoni tűzijáték

MTI, 2010. december 20. - hétfő 15:01
Címkék: tűzijáték, VPOP
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A szilveszteri tűzijátékozás szabályainak betartására hívják fel az illetékes hatóságok a figyelmet, azt hangoztatva, ezek az eszközök halálos sérüléseket is okozhatnak, az engedély nélküli árusítás, vásárlás, a tiltott eszközök birtoklása pedig szabálysértési eljárást vonhat maga után.


Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK), a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) és az Országos Mentőszolgálat közös hétfői budapesti sajtótájékoztatóján arra is felhívták a figyelmet, hogy csak december 28-tól lehet megvásárolni engedély nélkül a kis és közepes tűzijátékokat, és kizárólag szilveszter napján 18 órától másnap reggel 6 óráig szabad őket felhasználni.

Povázsai Sándor, az ORFK rendészeti osztályának vezetője közölte: tavaly tűzijátékokkal kapcsolatban 316 eljárást indítottak, 3,8 milliós bírságot szabtak ki, 121 esetben elkobozták a terméket; az idén december 14-ig már 335 eljárás indult, a bírság összege négy és fél millió forintra nőtt, és az elmarasztalások száma is emelkedett.

Az alezredes felhívta a figyelmet arra, hogy a fel nem használt termékeket január 5-ig vissza kell vinni, és a forgalmazónak kötelessége visszavenni. Ha valaki a pirotechnikai eszközöket tovább birtokolja, szabálysértést követ el. Petárdát továbbra sem lehet vásárolni és birtokolni, aki mégis megteszi, szabálysértést követ el, és akár százezer forintos bírsággal büntethető - tette hozzá.

Minden pirotechnikai eszköz veszélyes - mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, hozzátéve, hogy halálos sérülést és maradandó fogyatékosságot is okoztak már tűzijátékok. Egy szigetszentmiklósi szórakozóhelyen feltehetően ilyen eszköz miatt keletkezett tűz, és tizenkét ember sérült meg.

Sipos Jenő, a VPOP szóvivője azt mondta, az idén már huszonhat esetben foglaltak le illegális termékeket piacokon, közutakon. A hatóság az elkövetkezendő napokban minden piacon, aluljárókban és ismert elárusítóhelyeken ellenőrzéseket végez. Az elmúlt napokban több ezer ilyen terméket foglaltak le - tette hozzá.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Fókuszban a fogyasztóvédelem és a reklámjog - Mikor büntet a GVH?
DM-kampányok és a reklámtörvény
Jelentkezzen konferenciánkra!

Kommentek

simon jànos, 2014. április 23.

Én kérdezni szeretnék felvettünk jelzàlog kölcsönt a öreganyàm otp be és édesanyàmnak le...

Mit tegyünk, ha kopogtat a végrehajtó?

JMB, 2014. április 23.

engem is ez az uriember tomcambell007@hotmail.com keresett fel smsben (de magyar számról: +3630 55...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

dujmov jozsef, 2014. április 23.

van ugy hogy van szerencsed meg latjuk villanyszerelo vagyok tavaly nyertunk egy pert +36702365469 j...

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Lássunk világot!
Astoria Szálló Astoria Szálló Száz éve, 1914. március 14-én nyitotta meg a kapuit a budapesti Astoria Szálló, amely a...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés