Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nincs karácsony hitel nélkül

2010. december 17. - péntek 11:51
Címkék: bank, hitel, THM,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A karácsony közeledtével fokozatosan emelkedik a forgalom az üzletekben, többek hitelből vásárolnak. Az időszak kedvelt terméke a nulla százalékos THM-mel, tíz hónapig futó áruhitel.


Érdemes azonban körültekinteni, mert az ördög nem alszik, a hitelek akár több hónapon, éven keresztül is terhelhetik a családi kasszát.

Bár egyes felmérések szerint három év óta fokozatosan nő azok száma - s elérte a kilencvennyolc százalékot -, akik nem vennének fel hitelt a karácsonyi költekezésre, a legtöbb kimutatás szerint folytatódik az a tendencia, hogy a válaszadók többsége nem a megtakarított pénzéből vásárol. Egyesek a zálogházaktól remélnek pénzt.

"Kiszámíthatatlan a forgalom, de nem tapasztaltam, hogy a karácsony közeledtével többen térnének be. Elmondhatom azonban: nem unatkozunk" - árulta el az egyik békéscsabai zálogház munkatársa. Itt is "magas hitelt" kínálnak, több tévé-, rádió- és internetes reklámhoz hasonlóan.

"Nem szabad bedőlni, figyelni kell" - hangsúlyozta Szebegyinszkiné Uhrin Mária a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság részéről. Úgy véli, előfordulnak kedvező hitelkonstrukciók, de a többség mögött egyéb költségek is lehetnek. Kiemelte, nem elég arra figyelni, hogy mekkora és mennyi ideig tart a törlesztőrészlet, hanem arra is, képes lesz-e egyáltalán fizetni azokat.

Forrás: Beol

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza