Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Budapest - Nő a szemétszállítási díj

MTI, 2010. december 15. - szerda 11:21
Címkék: Budapest, hulladék, díj
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Több mint öt százalékkal nő a szemétszállítás díja január 1-jétől Budapesten, a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén elfogadta az erről szóló előterjesztést. A javaslatot csak a Fidesz-frakció szavazta meg.


György István, a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes azt javasolta a közgyűlésnek, hogy az év elejétől 5,27 százalékkal nőjön a hulladékkezelés díja Budapesten.

Előterjesztésében a főpolgármester-helyettes emlékeztetett: a közgyűlés az idei évre nem fogadott el hulladékkezelési díjemelést, azonban - mint írta - a hulladékgazdálkodás és a környezetvédelem színvonalának fenntartása 2011-ben csak az inflációt kismértékben meghaladó díjemelés mellett valósítható meg.Az előterjesztés szerint 2010-ben a 110 literes tartály egyszeri ürítése 550 forintba, a 120 literesé 600, a 240 literesé 1200, a 360 literesé 1.800, a 770 literesé 3.850, a 1.100 literesé pedig 5.500 forintba került. Januártól - a tartályok említett sorrendjében - az egyszeri ürítés 579, 632, 1.264, 1.896, 4.053 és 5.790 forintba kerül.

Az előterjesztés szerint egy négytagú család esetén, családi házas övezetben a havi kiadás 126 forinttal nő.

Az előterjesztés vitájában Horváth Csaba (MSZP) frakcióvezető azt kérte, ne legyen infláció feletti emelkedés a fővárosi közszolgáltatóknál. Emlékeztetett rá: a városvezetésnek még ellenzékben számos javaslata volt a közműcégek működésének hatékonyabbá tételére, és következetességet kért ebben a tekintetben. Kérte a város vezetését, vizsgálja felül, milyen racionalizálási lehetőségek vannak a cégeknél. Tarlós István főpolgármester válaszában azt mondta, ami a közszolgáltató cégeknél van, "az az önök hagyatéka".

Somfai Ágnes (LMP) arra hívta fel a figyelmet: ha a díjemelés zöld utat kap, a menedzsmenten nem lesz nyomás, hogy csökkentse a költségeket. György István szerint azonban szükséges a díjemelés, hogy a cég működőképes legyen. Mint mondta, egy második év díjemelés nélkül "nem elviselhető nyomást jelentene" a cég vezetésére. Fontos fejlesztések szükségesek a cégnél, a lakosság érdekében - tette hozzá.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza