Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Budapest - emelkednének a kegyeleti szolgáltatási díjak

MTI, 2010. december 10. - péntek 13:11
Címkék: temetkezés, díj
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Átlagosan majdnem tíz százalékkal nőnek a kegyeleti szolgáltatási díjak januárban, ha a Fővárosi Közgyűlés elfogadja az erről szóló előterjesztést szerdai ülésén.


György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes előterjesztésében emlékeztetett rá: a közgyűlés tavaly decemberi ülésén nem fogadta el a 2010-re vonatkozó díjemelési javaslatot, ennek következtében számos rekonstrukciót és beszerzést el kellett halasztani, ami a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. által nyújtott szolgáltatás színvonalának romlását okozta. A szolgáltatási díjak befagyasztása becslések szerint százmillió forintot meghaladó bevételkiesést jelentett a társaságnak.

A javaslat szerint 5 százaléktól 27,2 százalékig változó mértékben nőnének a temetkezési szolgáltatás díjai, a javaslat szerint a közszolgáltatási díjtételek bevételek alapján súlyozott átlagos emelkedése 9,6 százalék lenne januártól.

A fenntartás (sírhelymegváltás, temetőfenntartási hozzájárulás) díja 10 százalékkal emelkedne, a szóróberendezés igénybevételének díja 18,2 százalékkal, a sírásásé 5,4 százalékkal, a ravatalozásé 5 százalékkal, a halotthűtés díja 27,2 százalékkal, a temetőn belüli szállítás díja 10 százalékkal emelkedne.

Ha elfogadják a javaslatot, 2011-ben a hagyományos földbe temetés esetén a teljes körű kegyeleti szolgáltatás díja összesen 15.035 forinttal (5,51 százalékkal) növekszik, a hamvasztásos temetés esetén 5727 forinttal (3,41 százalékkal), szórásos temetés esetén pedig 6909 forinttal (6,05 százalékkal).

Az előterjesztés szerint a díjtételnövelés "nem tartalmaz még ésszerű nyereségnagyságrendet sem".

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Özv. Kovács Istvánné, 2011. május 11. - szerda 16:43

Igen, sajnos valóban borzalmasan magas árak vannak a temetkezési piacon! Szegény megboldogult férjem hamvasztását intéztem, s bár a Kórház boncmesterorvosa készségesen ajánlott egy kedvezőnek ígért temetkezést, de 100 - 130.000 Forintos árajánlatokat kaptam mindenütt (sajnos az ominózus helyen volt a legdrágább ajánlat: 130.000. Ft!) Mígnem rátaláltam a hirdetési portálon egy ÉLETFA Temetkezésre! 69.900. Ft-os bruttó számlás áron elvégezték tisztességesen ugyanazt a szolgáltatást, amit mások a duplájáért vállalták volna! Felháborító, hogy ilyen árkülönbségek vannak még ebben az egyébként Kegyelettel foglalkozó cégek között is! HIÁBA A TEMETKEZÉS NYILVÁN SOKAKNAK IGEN NAGY BIZNISZ, KEGYELET IDE, VAGY ODA! Én mindenkinek csak ajánlani tudom őket! http://eletfa-tem.hupont.hu/ JA, ÉS AMI NEM MINDEGY IGYENESEN KISZÁLLNAK A TEMETÉSFELVÉTELEZÉSRE EGÉSZ BUDAPESTEN, ÉS PESTMEGYÉBEN! Nekem fél éve műtötték a lábam, és bizony nagy segítség volt, hogy nem nekem kellett futkosnom...

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza