Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Óránkénti 120 kilométeres széllökések a Balatonnál

MTI, 2010. december 09. - csütörtök 10:21
Címkék: szél, front, Balaton
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Ezekben az órákban halad át Magyarország nagy része felett egy hidegfront, amelyet helyenként viharos szél kísér. Balatonmáriánál csütörtök reggel óránkénti 120 kilométeres széllökést is mértek.


Fodor Zoltán veszélyjelző meteorológus elmondta, hogy a legtöbb helyen óránkénti 70-85 kilométeres szelet mértek, a fővárosban a reggeli legerősebb széllökés 83 kilométeres volt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársa közölte, a rendkívül gyorsan haladó hidegfont nyomán az ország térségei között jelentős hőmérsékleti különbségek alakultak ki: míg délen van olyan település, ahol nemrég 14 Celsius-fokot mértek, addig Győr térségében 1-2 Celsius-fokot mutatott a hőmérő.

Elmondta, hogy délutánra valamelyest gyengül a szél ereje, ám pénteken újabb széllökések várhatók; ezek már "csak" óránként 60-65 kilométeres erősségűek lehetnek.

Az OMSZ szerdán másodfokú előzetes figyelmeztetést adott ki az ország dunántúli régióira, valamint a közép-magyarországi és a dél-alföldi régió nyugati részére.

Mindeközben a Kab-hegyen rekorderejű szelet mértek; ; a széllökés erőssége megközelítette az óránkénti 172 kilométert - közölte Fodor Zoltán. Elmondta, hogy 1990 óta mérnek az 599 méter magas bakonyi hegyen, ám ilyen erős szelet eddig nem jelzett a műszer. Közölte, hogy a Kab-hegyi 171,7-es mértékűhöz hasonló erősségű szelet csütörtökön eddig nem mértek máshol.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza