Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Jelzálog három havi közös költség tartozás miatt

MTI, 2010. december 08. - szerda 10:01
Címkék: közös költség, társasház
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az eddigi hat hónap helyett már három hónapnyi közös költség tartozás esetén jelzálogot lehet majd bejegyezni a társasházi lakásra, közgyűlési határozattal - mondta Cséfalvay Zoltán államtitkár a társasházakról szóló törvény módosításának expozéjában kedden a parlamentben.


Kiemelte: a javaslat célja a társasházakban való békés, kiegyensúlyozott együttélés elősegítése, valamint a társasházak működésének, működtetésének egyszerűsítése, a szabályozás egyértelműsítése. A törvényjavaslat támogatja a kormány politikai célkitűzését, amely a családok és a vállalkozások érdekeit helyezi a törvénykezés középpontjába - jelentette ki.

Mint mondta, a javaslat első része a társasházak pénzügyi irányítását, működtetését segíti, a második rész a társasházak és az ott működő vállalkozások közti együttműködést teszi gördülékenyebbé, míg a harmadik a lakóközösség közös tulajdonosi jogainak érvényesítését támogatja.

-

Cséfalvay Zoltán hangsúlyozta: a javaslat egyértelművé teszi, hogy a jövőben a gazdasági ellenőrzést segítő személy kötelező igénybevétele kizárólag évente egyszer, egyebek közt az éves közgyűlésekre kerülő beszámoló vizsgálatára és szakmai véleményezésére terjed ki. Közölte: a jelenlegi szabályozás értelmében a lakóközösség a lakhatás nyugalmára hivatkozva bármikor, bármilyen új tevékenység megkezdésének engedélyezést közgyűlési határozattal megtilthatja.

A javaslat arra tesz javaslatot, hogy a nem lakás céljára szolgáló helyiség használatához ne legyen szükséges a társasház hozzájáruló nyilatkozata. A társasház közgyűlése azonban a jövőben is hozhat tiltó határozatot akkor, ha ez nyilvánvalóan sérti a lakhatás nyugalmát, ilyen tiltott körbe tartozik a szerencsejáték, a szexuális és erotikus szolgáltatás, illetve az ilyen segédeszközök árusítása. Hozzátette: a helyi önkormányzat rendeletben határozhatja meg az ilyen helyiségek kereskedelmi szempontú használatának - illetve a használat megváltoztatásának - a módját, feltételeit.

Az államtitkár elmondta: a társasházi tulajdonosok közös érdekeinek erősítése, a közös képviselőnek lehetőséget ad a nem fizető tulajdonostársakkal való hatékonyabb fellépésre. Hozzátette: az eddigi hat hónap helyett már három hónapnyi közös költség tartozás esetén jelzálogot lehet majd bejegyezni a társasházi lakásra, közgyűlési határozattal.

Cséfalvay Zoltán úgy fogalmazott: a módosítások és az új rendelkezések a jogbiztonságot, a jobb és szakszerűbb működtetést, valamint a peres eljárások megelőzését szolgálják.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza