Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Bővülnek a busszal utazók jogai

MTI, 2010. december 03. - péntek 10:21
Címkék: utasjog, busz
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Megállapodott az Európai Parlament és az európai uniós tagországok kormányait képviselő Tanács arról a dokumentumról, mely a busszal utazók jogait kívánja rendezni egy, az uniós tagállamokban is közvetlenül hatályos uniós jogszabályban - jelentette be brüsszeli közleményében Kósa Ádám (Fidesz) európai parlamenti képviselő.


A szöveg - amelyet még a két intézmény plénumának is jóvá kell hagynia - rendezné az unióban busszal utazók jogait baleset, valamint a szolgáltatás elmaradása, illetve törlése esetén, továbbá a fogyatékkal élő emberek részére is többletjogokat biztosítana. A megállapodás előrevetíti, hogy minden szabályosan működő szolgáltató köteles teljes körű jogokat és azonos színvonalú szolgáltatást (kártérítés, egyéb költségek) nyújtani utasainak, amennyiben a gépjármű vezetője által elkövetett baleset során sérülés vagy haláleset történik.

A fogyatékossággal élő és mozgáskorlátozott utasok jogai tekintetében elfogadták, hogy ha az utas 36 órával a szolgáltatás igénybevétele előtt jelzi, hogy speciális segítségre van szüksége ahhoz, hogy utazni tudjon, azt nem tagadhatják meg tőle és plusz költséget sem számolhatnak fel a segítségnyújtás fejében. Emellett a speciális igénnyel rendelkező személy kísérőjének ingyenes utazását is biztosítani kell.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza