Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Vásárlóerő - Somogy a sereghajtók között

MTI, 2010. december 01. - szerda 09:51
Címkék: Gfk, vásárlóerő
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A megyék vásárlóerejének összevetésében Somogy a sereghajtók között van, csak Békés és Szabolcs áll mögötte a GfK Hungária által elkészített tanulmány szerint, amely hetedik alkalommal veszi számba - az ország egészét 100 százaléknak tekintve -, hogy mire elég az emberek pénze az adott településen - írta szerdai számában a Somogyi Hírlap.


A kimutatás szerint a listavezető a főváros 133,6 százalékkal, Somogy 84, Szabolcs 75,4 százalékos átlagot ért el - olvasható a lapban. Az elmúlt hat év rangsorát összevetve a megyék közel felénél stagnálás figyelhető meg. A legnagyobb előrelépést Komárom és Fejér megye tette, míg visszaesésben Somogy az első.Somogy összesített vásárlóereje az elmúlt években rendre veszít az értékéből; két évvel ezelőtt még 86,6 százalékon állt. A Balaton-part továbbra is tehetősnek számít. A megyei toptelepülés ismét Balatonföldvár, ahol az átlag 112,4 százalékát költheti a lakosság. A sorban ezután Siófok, Zamárdi, Balatonszárszó és Fonyód következik. A legszegényebb somogyi "ötösfogat" Tarany, Csokonyavisonta, Görgeteg, Inke és Csököly.

Holovits Huba, a legtehetősebb somogyi település, Balatonföldvár polgármestere a lapnak azt mondta: örülnek a hírnek, de sem közvetve, sem közvetlenül nem látják hasznát az éllovasságnak. A helyezés az üdülőtulajdonosoknak is köszönhető. Amúgy rossz gazdasági-pénzügyi kondíciók jellemzik a kisvárost.

A somogyi lista sereghajtója Csököly. Bognár Zsolt polgármester elmondása szerint az 1100 lakosú községben ötven százalék körüli a munkanélküliség, a félezer aktív korú közül százhúszan kapnak álláskeresési támogatást.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza