Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Profi bankjegyhamisítókat fülelt le a rendőrség

MTI, 2010. december 01. - szerda 13:21
Címkék: hamis, pénz
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az utóbbi évek egyik legjobb bankjegyhamisítványát állította elő és hozta forgalomba az a három férfi, akiket Budapesten fogtak el nemrégiben; a pénz mellett a nyomozók hamis bérleteket és bizonyítványokat is találtak - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szerdán a rendőrség honlapján.


A három férfi - R. Attila, V. Tibor és K. Béla - 2009 vége óta állította elő nyomdatechnikai úton és hozta forgalomba a hamis 10 ezer forintos bankjegyeket, amelyekből a Magyar Nemzeti Bank ez idáig már 2900 darabot vont ki a forgalomból.

A hamis bankjegyeket R. Attila vidéki házában állították elő, ahol a rendőrök lefoglalták a hamisításhoz használt eszközöket is, köztük nagy teljesítményű nyomdai gépeket, valamint jelentős mennyiségű, a gyártáshoz előkészített papíralapanyagokat, amelyek már tartalmazták a 10 ezer forintos bankjegy vízjel- és biztonságiszál-imitációját.

A rendőrök lefoglaltak még több mint tizenhétmillió forint értékű hamis BKV-MÁV-Volán egyesített bérletet, továbbá különböző hamis okiratok előállításához használt bélyegzőket és üres bizonyítványokat is. A gyanúsítottakat az ügyben illetékes bíróság előzetes letartóztatásba helyezte - tették hozzá.

"Megállapítható, hogy a gyanúsítottak által előállított hamis bankjegyek az utóbbi időszak egyik legjobb forintbankjegy-hamisítványának tekinthetők, melyek a biztonsági elemek jó minőségű imitációjának köszönhetően az állampolgárok megtévesztésére fokozottan alkalmasak voltak" - áll a közleményben.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza