Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Cáfol a Posta, nem megtévesztő az akció

2010. november 30. - kedd 10:41
Címkék: posta, csekk
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) bizonyos fogyasztói észrevételek alapján a sajtóban megtévesztőnek minősítette a Magyar Posta Zrt. SzerenCSEKK akcióját. A Magyar Posta illetékes szakemberei cáfolják, hogy az említett kampányról a tájékoztatás hiányos lenne, és sérelmesnek tartják azt is, hogy a FEOSZ részéről senki nem kért az ügyben felvilágosítást, állásfoglalást vagy nyilatkozatot a Magyar Postától.


A szerencsejáték szervezéséről szóló, többszörösen módosított és kiegészített 1991. évi XXXIV. törvény (a továbbiakban: Szjtv.) előírásai lehetőséget nyújtanak a 23. § szerinti ajándéksorsolásos akció bejelentési kötelezettség teljesítése mellett történő lebonyolítására.

A Magyar Posta a fenti törvényi előírások alapján, az abban előírtak teljes körű betartása mellett hirdette meg ajándéksorsolásos akcióját. A szerenCSEKK, mely a játék részvételi kuponjaként szolgál, valóban díjmentesen kapható, de ahhoz, hogy a játékos a sorsolásban részt tudjon venni, a kupont postai úton be kell küldenie a megadott címre. A különféle nyereményjátékokban való részvételhez a játékok szervezői számos esetben határozzák meg a postai úton történő kuponbeküldést, mint a játékban való részvétel eszközét.

A szervező a www.posta.hu oldalon megtalálható hivatalos játékszabályzatában, valamint a postákon elérhető szórólapokon, plakátokon is egyértelműen felhívja a játékosok figyelmét arra, hogy mit kell tenniük a játékban való részvételhez: "A játékban csak a postai bélyeggel ellátott és olvashatóan kitöltött szerenCSEKKet beküldők vehetnek részt."

A fentieken túl a postákon dolgozó kollégák is segítenek a teljes körű tájékozódásban.

A nyertes a nyereményét Posta Kártyán tudja átvenni, mert pénznyereményt ajándéksorsolás keretében kisorsolni nem lehet, hiszen ezt az Szjtv. kifejezetten tiltja.

A postai folyószámla nyitásának és a Posta Kártya igénylésének díját a Magyar Posta teljes egészében átvállalja, tehát a nyertest semmilyen további költség nem terheli, nyereményét nettó összegként teljes egészében kézhez kapja.

Forrás: Magyar Posta

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Matus László, 2010. december 01. - szerda 07:47

A vak is láthatja,hogy ez csak a postának egy kis bevételkiegészítés.Minden egyes lapra rá kell nyalni a 80 Ft-os bélyeget.Pedig az a cégen belül marad. Ha tényleg egy játék lenne a vevőknek akkor be lehetne dobni egy ládába és kész.

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza