Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Egy nap maradt a biztosítóváltásra - akadoznak a faxok

2010. november 30. - kedd 16:41
Címkék:
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az utolsó napokban is jelentős számban próbálják felmondani biztosítási szerződéseiket a váltani szándékozó gépjármű tulajdonosok. Érdemes tudni, hol meddig van erre lehetőségük. A felmondásokat holnapig lehet megtenni személyesen, faxon vagy az interneten, bár a biztosítói faxok sajnos idén is akadoznak. Érdemes a mostani kampányban lépni, hiszen minden jel arra mutat, hogy a díjcsökkenés ebben az évben véget ér - áll a biztositas.hu internetes alkusz elemzésében.


Minden évben jelentős számú gépjármű tulajdonos próbálja az utolsó napokban, órákban megoldani korábbi biztosítási szerződésének felmondását, miközben nem ritka jelenség, hogy a biztosítótársaságok faxai a túlterheltség miatt csak akadozva tudják fogadni a felmondásokat. Érdemes tudni, hogy a faxon indított felmondásokat december 1. éjfélig kell eljuttatni a társaságokhoz, míg a biztosítók ügyfélszolgálatai december 1. 16 óráig fogadják személyesen az ügyfeleket. Az alkuszi portálok általában december 1-én 14 óráig tudják befogadni a kötelező biztosítási szerződésre vonatkozó felmondásokat úgy, hogy még a felmondásban is segítséget nyújtanak.

A holnap lezáruló kötelező biztosítási kampány kapcsán a biztosítás.hu is értékelt - a társaság a 2010. évi kötelező kampányt várhatóan 105 ezer szerződéssel zárja majd -, és a piaci szereplőkkel is egyeztetve úgy látja, hogy a kötelező biztosítások ára elérte azt a szintet, ahol már trendfordulóról beszélhetünk. A jövőben nincs tovább tér az árak csökkenésére, várhatóan inkább stagnálásra, vagy kismértékű díjemelkedésre kell berendezkednie minden érintettnek. A díjak már olyan alacsonyak, hogy a piaci biztosítóknak szinte biztosan veszteséggel kell számolniuk. Nem változtat ezen az sem, hogy jövőre több újszereplő - köztük a nemrég tőzsdére bevezetett CIG Biztosító - is megjelenhet a magyarországi kötelező piacon. Az új belépők számára ugyanis nem lehet már célterület a kötelező, mert az előző évek állományépítési lehetősége az üzletág veszteségessé válása kapcsán jelentős kockázatok rejt magában.

forrás: biztosítás.hu

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza