Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hatósági ára lesz a földgáznak

MTI, 2010. november 29. - hétfő 11:51
Címkék: földgáz, ár, kormány
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Hatósági ára lesz a lakosságot ellátó egyetemes szolgáltatásban a hazai kitermelésű és az import földgáznak, és a jelenlegi 1,2 milliárd köbméter helyett hatszázmillió köbméterre csökkenthető a biztonsági földgáz tartalék.


A parlament előtt lévő a földgáz biztonsági készletezéséről, valamint a földgázellátásról szóló törvények módosításának indoklása szerint ez az új földgáz-árszabályozás bevezetésének első lépése. Mint ismert, 2010 nyarán ármoratóriumot vezettek be azzal, hogy az addig tart, ameddig az új ármechanizmust kidolgozzák.

Az egyetemes szolgáltatásban a lakossági ellátás mértékéig beszerzett hazai termelésű vagy import földgáz ára hatósági áras termék lesz. A törvényjavaslat rögzíti azt is, hogy "az egyes ágazatokat terhelő ... különadót sem az egyetemes szolgáltatók, sem a földgázkereskedők nem háríthatják át a fogyasztókra." Ezt a törvényjavaslat szerint a Magyar Energia Hivatal ellenőrzi és felhatalmazást kap a szankcionálásra is.

mti

A biztonsági készlet mértékét a miniszter minden év január 15-ig rendeletben határozza meg. A beszerzés és értékesítés a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség (MSZKSZ) feladata, mennyiségét és ütemezését pedig a miniszter rendelet szabályozza. Értékesítés esetén a miniszter határozza meg a módot, a mennyiséget és az értéket is, amely árnál olcsóbban nem lehet eladni. A készletértékesítést követő szabad kapacitásokat a szövetség értékesíti. A készlet mennyiségének mérséklése csökkentheti a fogyasztói árat - olvasható az indoklásban.

A törvénymódosítás szerint a földgáz-nagykereskedőnek és az egyetemes szolgáltatónak három napja lesz a törvény hatályba lépését követően, hogy módosítsa a köztük meglévő szerződést.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Matus László, 2010. november 30. - kedd 10:23

Na most mi van?? Lesz 10%-os gázáremelés vagy nem lesz?? Hatósági ár?? Hol is hallottam ezt?? Ja megvan a jó kis szoc időkben amikor meg lehetett még élni a fizetésünkből és nem hencegtek azzal,hogy már 50.000 fogyasztót kapcsoltak ki,mert nem tudnak fizetni.

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza