Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Egyre kövérebbek az állatok is

MTI, 2010. november 25. - csütörtök 16:31
Címkék: ipar, elhízás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az ipari országokban élő emberek az elmúlt évek folyamán egyre nagyobb mértékben híznak el. Ez a hanyag és egészségtelen étkezési szokások valamint a mozgáshiány számlájára írható - gondolták eddig. Amerikai kutatók azonban úgy vélik, a jelenség oka többrétű.


Yann Klimentidis, a birminghami Alabamai Egyetem kutatója és kollégái arra találtak utalásokat, hogy a laborállatok is egyre inkább elhíznak. Ezért kiértékeltek 24 szakcikket, amelyekben összesen húszezer állat szerepelt - csimpánzok, makákók, egerek éppúgy, mint kutyák és macskák.

A tanulmányok egységes eredménye, hogy az ipari országokban élő állatok is egyre kövérebbek. Klimentidis szerint ez nem vezethető vissza a táplálékra, az állatok környezetére vagy a mozgás mennyiségére - írja a Der Standard című osztrák lap internetes kiadása (www.derstandard.at).

-

A Proceedings of the Royal Society B című folyóiratban megjelent cikkükben a kutatók az állatok elhízása mögött további okokat sejtenek. Bizonyos vírusok például embernél és állatnál egyaránt kóros túlsúlyt okozhatnak. A modern életmód kísérőjelensége, az állandó fény is lehetséges tényező, hiszen kutatások alapján már a fényintenzitás legkisebb változása is befolyásolja a táplálkozást.

A kutatók további lehetséges befolyásoló tényezőként látják az úgynevezett epigenetikai hatásokat, tehát az örökítőanyag kifejeződésének befolyásolását, ami a környezeti tényezőkből ered, és továbbadódhat a következő generációk felé is. Lehetséges kiváltó lehet például a stressz vagy a megváltozott éghajlati viszonyok.

A kövérség tehát a kutatók szerint nem egyszerűen rossz szokások eredménye, hanem valószínűleg számos oka van, amelyek éppoly számos megoldást kívánnak.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza