Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Vesztett az Auchan az IPM magazin elleni perben

MTI, 2010. november 24. - szerda 13:31
Címkék: Auchan, ásványvíz, arzén
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Első fokon az IPM magazinnak adott igazat a Fővárosi Bíróság a november 17-én hozott ítéletében, amelyben elutasította az Auchan Magyarország Kft. keresetét - közölte az IPM.


Az Auchan Magyarország Kft. az ítélet kézhezvételéig nem nyilatkozik az ügyben - mondta Gillemot Katalin, a társaság szóvivője. Az IPM közlése szerint a bírósági ítélet azt állapította meg, hogy valós tényeket közölt a "Hogyan került arzén az ásványvizekbe" című cikkben.

A közleményben az olvasható: "a bíróság megállapította, hogy a magazin nem állított valótlant azzal, hogy az Auchan Magyarország Kft. illetve beszállítója felrúgva a jogszabályi előírásokat nem az engedély szerinti kútból (K-388 sz. kút) nyeri a természetes ásványvizet, hanem valószínűleg egy arzénnal szennyezett, esetleg egy olyan felszíni kútból, amely közel fekszik egy arzénnal szennyezett kúthoz."

mti

Az IPM közleménye ismerteti az ítélet indoklását is, amiből kiderül, hogy a bíróság nem vizsgálta az ásványvizek összetételét, csak a magazin állításának közérdekűségét.

Az idén augusztusban, amikor az IPM magazin bejelentette, hogy feljelentette az Auchant a rendőrségen, az Auchan Magyarország Kft. azt közölte: az IPM által bemutatott mérési eredményeket minden esetben cáfolni tudták az ásványvizek bevizsgálására akkreditált laboratóriumok mérési eredményeivel.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza