Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Vesztett az Auchan az IPM magazin elleni perben

MTI, 2010. november 24. - szerda 13:31
Címkék: Auchan, ásványvíz, arzén
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Első fokon az IPM magazinnak adott igazat a Fővárosi Bíróság a november 17-én hozott ítéletében, amelyben elutasította az Auchan Magyarország Kft. keresetét - közölte az IPM.


Az Auchan Magyarország Kft. az ítélet kézhezvételéig nem nyilatkozik az ügyben - mondta Gillemot Katalin, a társaság szóvivője. Az IPM közlése szerint a bírósági ítélet azt állapította meg, hogy valós tényeket közölt a "Hogyan került arzén az ásványvizekbe" című cikkben.

A közleményben az olvasható: "a bíróság megállapította, hogy a magazin nem állított valótlant azzal, hogy az Auchan Magyarország Kft. illetve beszállítója felrúgva a jogszabályi előírásokat nem az engedély szerinti kútból (K-388 sz. kút) nyeri a természetes ásványvizet, hanem valószínűleg egy arzénnal szennyezett, esetleg egy olyan felszíni kútból, amely közel fekszik egy arzénnal szennyezett kúthoz."

mti

Az IPM közleménye ismerteti az ítélet indoklását is, amiből kiderül, hogy a bíróság nem vizsgálta az ásványvizek összetételét, csak a magazin állításának közérdekűségét.

Az idén augusztusban, amikor az IPM magazin bejelentette, hogy feljelentette az Auchant a rendőrségen, az Auchan Magyarország Kft. azt közölte: az IPM által bemutatott mérési eredményeket minden esetben cáfolni tudták az ásványvizek bevizsgálására akkreditált laboratóriumok mérési eredményeivel.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza