Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Szépséghibás műszaki cikkre is van jótállás

MTI, 2010. november 24. - szerda 14:01
Címkék: jótállás, szavatosság
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A szépséghibás műszaki cikkre is jár jótállás - hívta fel a figyelmet az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) szerdán.


Közleményük szerint több fogyasztó fordult hozzájuk az outletekben vásárolt szépséghibás vagy a szállítás során megrongálódott műszaki cikkek meghibásodása miatt. Az OFE szerint az eladók gyakran tévesen állítják, hogy ezekre a termékekre nincsen jótállás, s utasítják vissza a termék javítását, cseréjét vagy a vételár visszatérítését.

Morvay György, az OFE elnöke a közleményben hangsúlyozta, az új, de szépséghibás műszaki cikk esetében egy év kötelező jótállás tartozik a termékhez, a használt műszaki cikk vásárlása esetében pedig a felek megállapodásától függően, de legalább egy év kötelező szavatosság van.

Az OFE közleménye arra is felhívja a figyelmet, ha nem hozzák egyértelműen a fogyasztó tudomására, hogy a megvásárolt új termék valamilyen hibával rendelkezik, akkor ezekre a termékekre is ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a nem szépség- vagy műszaki hibás tartós fogyasztási cikkre. Ekkor a fogyasztó a vásárlástól számított három éven belül érvényesítheti a jótállási, illetve szavatossági igényt.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Marika, 2012. április 09. - hétfő 13:52

Tormás !! Próbálj más fórumon segítséget kérni, mert itt nem igazán szoktak válaszoni. Pl./ jogiforum.hu / forum rovatban, keresd ki az ilyen tárgyú témát. Csak egy tipp. Üdv. Marika

Tormás, 2012. április 08. - vasárnap 03:26

Ha vettem a part nero gsm -nél egy telefont. Ott nem tűnt fel hogy hibás, de otthon újra kibontva feltűnt, hogy karcos (le vojt ejtve ez látszik rajta) és 3db lezáró matrica volt egymáson rajta, az alsó kettő átvágva szóval már használták(ez is otthon tűnt fel) és ezen kívül a kijelzővel is voltak bajok és az érintőceruzájával is. Visszavittem 2nap múlva és nem cserélték ki egyből!!! hanem elküldték a samsungnak :o elvileg szerdára lesz kicserélve ha kicserélik... Az is furcsa volt hogy nem volt nálam a samsung garanciapapírja de azt mondták, hogy nem baj és hogy csinálnak újat. Elvileg kötelesek lettek volna azonnal új telefonra cserélniük mert van a raktárukon. Ezt nem tették meg hanem elküldték a samsungnak. Ezen kívül a panaszkönyv se volt látható a boltban. Ha kedden bemegyek mit tegyek? Hibátlan, bontatlan telefont szeretnék vagy a pénzemet vissza és megveszem egy normális helyen.

Kommentek

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 21.

Szüksége van egy gyors hitelfelvételre? Ha sürgős hitre van szüksége adósságának rendezés...

Évi egy fogkefe

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 19.

Pénzügyileg és szükséged van egy kölcsönre, hogy megváltoztasd a sürgős szükségletedet, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 19.

Kell hitel? Személyi kölcsönök? Üzleti kölcsönök? jelzálogkölcsönök? Mezőgazdasági és...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés