Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Könnyebben válthatunk gázszolgáltatót

MTI, 2010. november 24. - szerda 09:01
Címkék: gáz, szolgáltató, váltás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Erőteljes változásokat hoz a lakosságnak az a módosító javaslat, amelyet az energetikai tárgyú törvényekhez nyújt be a kormány - írja a Magyar Nemzet szerdai számában.


A lap birtokába került törvénymódosító javaslat szerint a jövőben többek között könnyebben válthatnak szolgáltatót a polgárok, a gáz- és áramellátóknak ugyanis a korábbi két hónap helyett csupán három hetük lesz arra, hogy elintézzék egymás között az ügyfél iratainak átadását.

A tervezet véget vetne annak a gyakorlatnak is, amikor előre becsült fogyasztás alapján alaposan feltornászott, gyakran hat számjegyű összeget tartalmazó zárószámla kibocsátásával riasztják el a fogyasztókat a szolgáltatók a váltástól. Eddig ugyanis az volt a gyakorlat, hogy a szolgáltatóváltás előtt az aktuális ellátócég két-három hónapra előre felszámolt, hatalmas összegű számlát küldött ki ügyfelének, indoklásuk szerint azért, hogy a fogyasztónak semmiképpen ne maradhasson tartozása. Ezentúl, ha a parlament elfogadja a módosításokat, csak a váltást követően, öt-hat napon belül, a mérőóra leolvasása után készítik el a zárószámlát.

A tervezett változások között szerepel az is, hogy már két hónapos fizetési késedelem után kikapcsolhatják a gázellátást a szabad piacon működő cégek ügyfeleinél. Jelenleg a hazai gázpiac egészére a három hónapos határidő érvényes. A javaslatok szerint a piaci gázkereskedőknek is ügyfélszolgálati irodákat kell működtetniük, ami eddig csak az egyetemes szolgáltatókra vonatkozott - írja a lap.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

TVK, 2010. november 27. - szombat 08:17

Vannak azért már most is korrekt gázszolgáltatók: http://www.vasarlocsapat.hu/_home/_kalkulator/gazar-kalkulator.shtml

Kommentek

Marcsi, 2019. november 19.

Anastasia Gregorin • rogintasia055@gmail.com

Nem járt sikerrel nálam. Köszönöm...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marcsi, 2019. november 19.

Anastasia Gregorin • rogintasia055@gmail.com

Nem járt sikerrel nálam. Köszönöm...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Mr. Dékány Endre, 2019. november 18.

Hé, hitelkeresők, szükség van-e sürgősségi hitelre vállalkozás indításához, adóssághit...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés