Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kötelező biztosítás - meglesz a kétmillió váltó az idén

MTI, 2010. november 22. - hétfő 14:21
Címkék: kgfb, bitzosító, díj
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az eddigi adatokból - a korábbi évek tendenciája alapján - arra lehet következtetni, hogy az idei kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) kampányban kétmillió autós vált biztosítót - közölte a netrisk.hu internetes alkusz.


Vasárnap estig több mint kétszázhúszezren váltottak kötelező biztosítást a piacvezető netrisk.hu biztosítási portálon. A korábbi évek tendenciái alapján az utolsó 10 napban még ugyanennyi átszerződés várható, a váltók száma így csak itt elérheti a négyszáznegyvenezret, országosan pedig a kétmilliót.

Az új szerződések felét a K&H Biztosító és az Allianz köti, őket pedig a két legolcsóbb két biztosító, az Astra és a KÖBE követi. A K&H Biztosító részaránya huszonöt, míg az Allianzé huszonhárom százalék. Az Astra tizenegy, míg a KÖBE tíz százalékkal részesedik az új kötésekből.

mti

A biztositas.hu internetes alkusz azt mérte fel, hogy mekkora díjkülönbség készteti váltásra az autósokat. Amikor 800 forinttal olcsóbb a sorban következő biztosító, akkor az autósak kilenc százaléka vált, 2.500 forintos díjkülönbségnél már tizenhárom százalék, hatezer forintnál ötvenkilenc, tízezer forint különbségnél pedig már hetvenkilenc százaléka váltók aránya. Ha tízezer forint feletti díjkülönbséget találnak az ügyfelek, akkor kilencvenhárom százalékuk választja azt.

A kotelezo.hu online alkusz már most felhívja az érintettek figyelmét arra, hogy aki biztosítót vált, annak a korábbi szerződését december 1-ig fel kell mondania úgy, hogy a felmondás garantáltan megérkezzen a biztosítóhoz. Az új szerződést viszont ráér megkötni az év utolsó napjáig.

Annak az autósnak, akinek felmondása nem érkezik el a törvényi határidőn belül a jelenlegi biztosítójához, az adott autóra a következő egy évre már csak a jelenlegi biztosítónál rendelkezhet kötelezővel az ügyfél. Ha ennek ellenére egy másik biztosítóval köt szerződést, az a kgfb törvény értelmében érvénytelen lesz. Ezért célszerű a felmondásról időben gondoskodni, és arról hivatalos visszaigazolást is szerezni.

A kampányban tovább tart a kgfb és a casco biztosítások - kedvezményes díjú - összekapcsolása. Az Union Biztosító például a kgfb bónusz fokozatot automatikusan átviszi a nála kötött casco biztosításra is, bár ez utóbbira nem kötelező a bonus-malus rendszer alkalmazása.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

digitime, 2010. november 22. - hétfő 16:51

Jó, hogy a kgfb-nél ilyen nagy megtakarítást lehet elérni, de szerintem az érte adott szolgáltatás sem lényegtelen, mint ahogy az sem, hogy van ahol már okostelefonon is megköthető. Pl itt: http://tiny.cc/uniqa

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza