Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Már vizsgálják a karácsonyi fényfüzéreket

2010. november 19. - péntek 12:01
Címkék: fogyasztóvédelem, karácsony
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az ünnepi hangulatot árasztó fényfüzérek vizsgálatára fókuszál a fogyasztóvédők egyik karácsony előtti kiemelt ellenőrzéssorozata. A revizorok szerint minden üzlet sorra kerül.


Bár az elmúlt évben nem jegyeztek fel súlyos balesetet, nem kell olyan régre visszatekinteni, hogy híradást találjunk égési sérüléseket eredményező tűzesetről vagy tragédiához vezető áramütésről, amit a karácsonyi világításért felelős fényfüzérek okoztak.

"Talán a szigorú és következetes ellenőrzés eredménye, hogy ma már ritkábban találunk a polcokon a biztonsági előírásoknak nem megfelelő termékeket. De hogy ez továbbra is így legyen, a Fogyasztóvédelmi Hatóság idén is folytatja megelőző célú ellenőrzési kampányát" - tájékoztatott a vizsgálatról Pinczker Róbert, a pécsi kirendeltség felügyelője.

MTI"A tapasztalatok alapján azt javasoljuk, hogy olyan helyen, lehetőleg szaküzletben vásároljanak az emberek, ahol használati útmutatót, tanácsot is kapnak, ahová a blokkal visszatérve érvényesíthetik jogaikat" - mondta a felügyelő.

Ha az ellenőrzés során nem biztonságos terméket találnak, azt azonnal kivonják a forgalomból - a felelősség megállapításánál, a bírság kiszabásánál pedig nem csak a kiskereskedőt, de a "nagykert" és az importőrt is vizsgálják.

Csere vagy javítás

A karácsonyi vásárlás közben óhatatlanul belefuthatunk hibás termékbe. Ekkor a fogyasztó először az áru ingyenes javítását vagy cseréjét kérheti. Először tehát el kell fogadni a javítási vagy csereajánlatot, és csak ennek eredménytelensége esetén kérhetjük vissza az árat. Sokszor találkozhatunk azzal, hogy a bolt a cserét nem tudja biztosítani, de mégsem hajlandó visszaadni a vételárat, s javasolják, hogy vásároljuk le a termék árát. A magyar jog nem ismeri a "levásárlás" fogalmát, erre csak akkor van lehetőség, ha a felek ebben megegyeznek.

Forrás: bama.hu

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza