Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nemzetközi cigarettacsempész-hálózatot számolt fel a VP

VPOP, 2010. november 18. - csütörtök 10:51
Címkék: VPOP, cigaretta, csempészet
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Egy évig tartó felderítési munka után a hajnali órákban a Vám- és Pénzügyőrség és a Rendőrség munkatársai sikeresen felszámoltak egy kifejezetten cigaretta-csempészetre és értékesítésre specializálódott bűnszervezetet.


A bűnszervezet - azóta is előzetes letartóztatásban lévő - öt tagját már korábban elfogták a pénzügyőrök: Az öt fő 2009. május 17. és szeptember 9. között, bizonyíthatóan tizenegy alkalommal összesen közel 173 millió forint belföldi forgalmi értékű, 318.000. doboz ukrán zárjeggyel ellátott, különféle márkájú, ukrán állampolgárok által zöldhatáron átjuttatott cigarettát szerzett meg.

Az ügyben több egymásra épülő bűnszervezet működésére derült fény.

Az Ukrajnában működő csoport feladata volt, hogy a megrendelt cigarettamennyiség zöldhatáron, a hármas határjel térségében átjuttatása a magyar-ukrán-román határon. Az ukrán elkövetők biztosítása, mozgatása és a magyar orgazdák megrendelésének közvetítése már egy tisztabereki lakos által vezetett bűnszervezet feladata volt, a "nemzetközi együttműködést" egy jánkmajtisi személy által irányított csoport biztosította és koordinálta.

A nyomozás során felderített bizonyítékok alapján a bűnszervezetek 2009-2010. évben megközelítőleg 640.000 doboz cigaretta bejuttatásában és orgazdák részére történő értékesítésében működtek közre, melynek értéke eléri a négyszázmillió forintot.

Az akcióban résztvevő pénzügyőrök tizenöt helyszínen tartottak házkutatást, a bűnszervezet tagjait őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki különösen nagy értékű jövedéki termékre üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett jövedéki orgazdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt. A Bíróság az ügyészség indítványára tizenegy magyar állampolgárt előzetes letartóztatásba helyezett, egy fő őrizetbe vételére került sor. A bűncselekmény büntetési tételének felső határa a törvény szerint 8 évig terjedő szabadságvesztés, de bűnszervezet esetén a bíróság akár ennek kétszeresét is kiszabhatja.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. február 19.

Szüksége van sürgős kölcsönre pénzügyi problémájának megoldásához, valamint vállalkoz...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. február 18.

Hitelre van szüksége? Adunk mindenféle kölcsönt, például adóssághitel, üzleti kölcsön, o...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. február 16.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza