Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Így drágul a gáz jövőre

MTI, 2010. november 18. - csütörtök 10:01
Címkék: gáz, drágulás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A jövőre a legkevesebb földgázt felhasználóknak 0,5 százalékkal emelkedik a gáz ára, mennyiségtől függően pedig maximum kilenc százalékkal - értesült a Napi Gazdaság.


A lap csütörtöki számában azt írja, hogy az egyetemes szolgáltatói körben a fogyasztás mennyiségétől függően sávosan 0,5-9 százalékkal emelkedik a lakossági földgáz ára 2011. január elsején.

mti

A lap információi szerint a hét elején megszületett a megállapodás a szolgáltatókkal a január elsejétől érvényes hatósági ármeghatározás alapképletéről. Eszerint a termék árában hatvan százalékot jelent a hosszú távú orosz gázmegállapodás alapján beszerzett gáz ára, negyven százalék pedig a rotterdami spot-, azaz az azonnali piaci ár.

A lap emlékeztet arra, hogy a Gazprom a múlt héten közölte: európai vásárlóinak az év negyedik negyedében 1.000 köbméterenként 327 dollárért adja a földgázt, a harmadik negyedévben az ár 318 dollár volt. A gazdasági napilap úgy tudja, hogy a szolgáltatók, ha nyereséget érnek el az árképlet alapján, akkor azt befizetik a költségvetésbe, a veszteség azonban őket terheli.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Lipták Lászlóné, 2011. január 05. - szerda 07:55

A gázáremelést nem egészen értem. Mit jelent az 1200 köbméter fogyasztás. Havi? Évi? Ugyanis egy kis nyugdíjas aki gázzal fűt 50 négyzetmétert, ebben a hidegben és a gáz alacsony fűtőértéke miatt napi 20-25 köbméter gáz elfogy. Akkor ez havonta 600 évente 2-3 ezer köbmétert jelent. Nem beszélve a nagyobb lakásokról. Akkor tehát csak annak nem vagy kismértékben emelkedik aki csak főzésre használja a gázt és fűtésre, vízmelegítésre nem. Akkor tehát csak annak nem emelik aki nem használja.

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. február 19.

Szüksége van sürgős kölcsönre pénzügyi problémájának megoldásához, valamint vállalkoz...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. február 18.

Hitelre van szüksége? Adunk mindenféle kölcsönt, például adóssághitel, üzleti kölcsön, o...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. február 16.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza