Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nincs már napirenden a Pécsen tervezett telekadó

MTI, 2010. november 17. - szerda 15:21
Címkék: adó, Pécs
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Lekerül a pécsi közgyűlés csütörtöki ülésének napirendjéről a telekadóról szóló előterjesztés, mert Páva Zsolt polgármester azt a jelenlegi formájában előkészítetlennek tartja és ezért átdolgozásra javasolta.


"A tervezett telekadóval kapcsolatban számos pozitív és negatív véleményt kaptam a pécsiektől. Egyetértek a polgárok többségével, mert úgy látom, hogy a jelenlegi formájában nem kellően előkészített a telekadó-rendelet, ezért a csütörtöki közgyűlés nem fogja tárgyalni ezt az előterjesztést" - olvasható a fideszes politikus szerdai közleményben.

Páva Zsolt hozzátette: a jelenlegi tervezetnek számos hiányossága van, egyebek mellett az, hogy nem szabályozza sem méret, sem földrajzi szempontok, sem érték alapján az építési ingatlanokat. Továbbá az nem az általa fontosnak tartott eredeti célkitűzést szolgálja, ami a telekspekulációk kiszűrése, megelőzése, illetve megszüntetése, a városképet évek óta romboló foghíjtelkek felszámolása lenne.

"A városvezetés célja tehát az, hogy egyrészt a telekspekulánsokat kiszűrje, másrészt, hogy az évek óta jelentős beépítetlen építési területekkel rendelkező tulajdonosokat a beruházás megkezdésére bírja, hogy egységes városkép alakuljon ki Pécsett" - mutatott rá. Közölte: arra kérte a polgármesteri hivatal szakmai apparátusát, hogy "komolyan lássanak munkához" és dolgozzák át a rendelettervezetet, különös tekintettel a jó szándékú pécsi tulajdonosok érdekeire.

"Azt nyugodt lelkiismerettel kijelenthetem, hogy egyetlen jóhiszemű pécsi polgárnak, családnak, telektulajdonosnak sem kell aggódnia, a mi célunk ugyanis nem az, hogy őket terheljük meg a telekadóval" - hangsúlyozta Páva Zsolt.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza