Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Felmentésüket kérték a rendőrökre támadó fatolvajok

MTI, 2010. november 17. - szerda 12:56
Címkék: fa, tolvaj,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Börtönbüntetésre ítélt a Szikszói Városi Bíróság három csenyétei férfit, akik az erdőben jogtalanul fát vágtak, majd a kiérkező rendőrök ellen fordultak. Az ügyben a Miskolci Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat - közölte Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség sajtószóvivője szerdán.


A főügyészségi osztályvezető ügyész tájékoztatása szerint az 52, a 35 és a 27 éves férfi tavaly februárban Csenyéte külterületén jogtalanul fát vágott ki, amikor két vadász tetten érte őket. A vadászok értesítették a rendőrséget. Hozzátette: mire a járőrautó a helyszínre ért, a faluból egy hat-nyolcfős társaság csatlakozott a fatolvajokhoz. Közülük többen fenyegetni kezdték a vadászokat, ezért az egyik vadász a puskáját maga elé tartotta, így tudta távol tartani a fenyegetőző, szitkozódó embereket.

A két járőr épp a vadászokat hallgatta meg, amikor a kistelepülésről újabb csoportok érkeztek, amelyek fenyegetően körbevették a két rendőrt. A járőrök igazoltatni akarták a falopáson tetten ért három férfit, akik azonban semmilyen személyi adatot nem voltak hajlandóak közölni. Ekkor a rendőrök felhívták a figyelmüket arra, hogy ez esetben előállítják őket; erre a három férfi a tömegtől botokat kért, ezekkel közelítettek a rendőrök és a vadászok felé - tette hozzá Martossy György.

http://poetryofnature.files.wordpress.com

Mint mondta, a rendőrök elővették a szolgálati tonfát, egyikük figyelmeztetést követően gázspray-vel fújt a későbbi vádlottak felé, akik azonban tovább hergelték és a járőrök megtámadására buzdították a csoportosulást. Többször felszólították a rendőröket, hogy vegyék le az egyenruhájukat és verekedjenek meg velük. Az indulatokat végül rendőri erősítéssel sikerült megfékezni. A három férfit előállították, a harminc fősre duzzadt tömeget pedig feloszlatták - fűzte hozzá a sajtószóvivő.

Martossy György kitért arra, hogy a vádlottak tagadták a cselekmény elkövetését. Vallomásuk szerint a rendőrök minden ok nélkül tonfát és gumibotot alkalmaztak velük szemben, valamint lefújták őket gázspray-vel. Azt állították, hogy ők csitítani akarták a tömeget és nem támadtak a rendőrökre. A jelenlévők ellentmondásos vallomásokat tettek azzal kapcsolatban, hogy miért mentek a helyszínre. Többségük egyébként a vádlottak hozzátartozója volt.

A főügyészségi osztályvezető ügyész beszámolt arról, hogy a Szikszói Városi Bíróság a közelmúltban az 52 éves vádlottat 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek a végrehajtását 3 évre felfüggesztette. A 35 éves férfi 8 hónap letöltendő börtönt kapott, és elrendelték a korábban csalás miatt rá kiszabott 8 hónap börtönbüntetés végrehajtását is. A 27 éves vádlottat 1 év 9 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték, és szintén elrendelték a rá korábban - csalás, illetve garázdaság miatt - kiszabott 8 hónap, illetve 9 hónap börtönbüntetés végrehajtását.

A vádlottak felmentésért fellebbeztek, így az ítélet nem jogerős.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

eberti, 2010. november 17. - szerda 17:07

a járőrök támadásáért külön pépesre veretném a pofáját a tetves tolvajának! de azét is aki buzdítja!!! nem elég hogy lop még van mersze a járőrre támadni! vérlázító!!!!

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza