Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Energiacégek akadályozzák a váltást

MTI, 2010. november 15. - hétfő 09:31
Címkék: energetika, szolgáltató, váltás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Főleg az energiaszolgáltató lecserélésekor kerülnek napvilágra a szerződés felhasználókra nézve hátrányos feltételei. Bár a törvények szerint mindenkinek joga van hozzá, a cégek olykor tudatosan akadályozzák a váltást, a folyamat elhúzódása pedig az egyébként elérhető árelőny megszűnéséhez vezethet - írja a hétfői Napi Gazdaság.


Hatalmas problémát jelent a kereskedőváltás és annak akadályozása az energiapiacokon, gyakran még hónapokkal a váltás után sem tiszta a helyzet; az ügyfél nem tudja, éppen ki látja el: a korábbi vagy az új energiakereskedője - mondta a lapnak Kovács Tibor József ügyvéd, az energiaügyekben is közreműködő Kovács Ügyvédi Iroda vezetője.

A kereskedőváltást - a magyar jogi környezet gyengeségei mellett - a piaci szereplők is olykor tudatosan akadályozzák adminisztratív eszközökkel, például olyan szerződésekkel, amelyek a lejárati időt a fogyasztók szempontjából kedvezőtlenül, hátrányos kereskedelmi periódusban határozzák meg (azaz akkor, amikor a piaci ár jellemzően magasabb, mint más időszakban).

A szolgáltató úgy is meg tudja tartani az ügyfelet, ha a relatíve magas árakból minimális "engedményt" ad - ami persze ezzel együtt is magasabb a piacon optimálisan elérhetőnél. Más esetben egyoldalú kereskedői "értesítéssel" - jogilag ugyancsak kifogásolható módon - egyes piaci szereplők úgy módosítják a felhasználói szerződéseket, hogy azok megszüntetése a felhasználókra hátrányos, a korábbi állapottal szembeni korlátozásokat alkalmaz.

A kereskedőváltások árelőnye húsz-huszonöt százalék, de akár e fölötti is lehet.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Ivett, 2019. június 23.

https://www.kerekparcity.hu/elektromos-pedelec-kerekpar...

Városi kerékpározás, kerékpárkülsők

Mária Ádám, 2019. június 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Barcsák Lászlóné, 2019. június 16.

Azt szeretném tudni, hogy lehet egy hirdetett üzletet ellenőrizni hogy valóban nem piramissal ke...

MLM vagy piramisjáték?

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés