Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Felfüggesztették a BKV működési engedélyét

MTI, 2010. november 09. - kedd 17:11
Címkék: BKV, engedély
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) kedden felfüggesztette a BKV működési engedélyét a cég pénzügyi helyzetére hivatkozva.


A Főpolgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint a közlekedési társaság hat hónapos, ideiglenes működési engedélyt kapott, ez idő alatt kell a BKV pénzügyi állapotát stabilizálni. A BKV-nál nem kommentálták az NKH döntését.

Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója október 22-én közölte: Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester megállapodott abban, hogy a kormány még november során 7,5+5 milliárd forint támogatást nyújt a BKV Zrt. számára. E nélkül a BKV működőképessége kerülne veszélybe, mivel a BKV a 2010-es költségvetését úgy tervezte, hogy határidőre megérkezik a kormánytól a Demszky-Bajnai megállapodásban rögzített 17,4 milliárd forintos plusz támogatás.

A Nemzetgazdasági Minisztérium augusztus végén tudatta, csődbizottságot hoz létre a kormány a BKV pénzügyi helyzete miatt. A BKV saját kimutatása szerint belső eladósodottságuk hétszázhúszmilliárd forint, ekkora egyösszegű fejlesztést kellene a cégben végrehajtani ahhoz, hogy a műszaki színvonalat optimális szintre hozzák. A cég teljes megújítása ennél többe, kétezer milliárd forintba kerülne.

A 2010-es üzleti tervében a BKV 3,7 milliárd forintos adózás előtti veszteséggel tervezte, év végére a tervben jelzett hitelállomány 76,3 milliárd, az adósságállomány 81 milliárd forintra nőhet. Egy évvel korábban a BKV-nak 23,5 milliárdos vesztesége volt.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

eberti, 2010. november 10. - szerda 16:23

Matus! a számból vetted ki!

Nyulok BT , 2010. november 09. - kedd 17:26

Nyomtató bevizsgálást vállalok 5000 ft-/ db érdeklődni www.serbian-gmbh.com SUBOTICA

nah már a bkv is fusizik.. , 2010. november 09. - kedd 17:24

hurrá :D persze toljunk még bele lovét vagy 100 évig .Hülye lenne normálisan gazdálkodni hiszen 50 éve csak pusztulat van ott xartmind1 mennyit lopnak el. Ezt a dumát TARLÓS IS UGYAN OYLAN MINT A TÖBBI , kit érdekel hogy felfordul a BKV ? . www.lopunk-bkv.net vidéken éhenpusztulnak az emberek mert nincs munka BKV-ra megint lesz lové ,meg orbán focicsapatra , csak tapsoljanak a majmok megint majd 4 év után.A felső 10000 szemét seggét nem lesz aki kipucolja. Köll TÖMEGKÖZELEKEDNYI UGYE ?

Matus László, 2010. november 09. - kedd 17:17

Hogy is van ez?????? Akkor holnaptól járhatunk gyalog???? Ja még egy jó hír: ha engedély nélkül működnek akkor díjat sem szedhetnek utána!!!Hurrá, ingyenes a közlekedés!!!

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza