Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Újabb PSZÁF körlevél kgfb ügyben

MTI, 2010. november 05. - péntek 16:11
Címkék: kgfb, PSZÁF
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) körlevelet küldött az alkusz cégeknek, amelyben a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) kapcsán arra is felhívja a figyelmüket, hogy ellenőrizzék a kedvezmények valódiságát.


A PSZÁF még a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjtarifa-hirdetés előtt vezetői körlevelet adott ki, amelyben megfogalmazta a piaci szereplőkkel szembeni elvárásait. A felügyeleti szakértők tartalmi és formai szempontból is ellenőrzik a közzétett díjakat.

A valószínűsíthető nagyszámú átkötésre tekintettel, a felügyelet fokozott figyelmet fordít a kgfb-t terjesztő intézmények által követett szerződéskötési gyakorlatra.

A díjtarifa-hirdetést követően a kgfb-t terjesztő biztosítók és a szerződések közvetítésével foglalkozó legnagyobb alkusz cégek, illetve az alkuszszövetségek újabb körlevelet kaptak. A körlevelekben azt emeli ki a felügyelet, hogy egyre növekszik azon ügyfelek száma, akiknek kgfb szerződésük évközben jött létre, ezért ők december 31-ei fordulóval nem jogosultak új szerződéskötésre.

Az ügyfelek esetleges tájékozatlanságából fakadó újrakötési szándékot a biztosítóknak és a közvetítőknek megfelelő ellenőrzési rendszerrel szűrniük, kezelniük kell - hívja fel a figyelmüket a PSZÁF. Továbbá elvárja a felügyelet azt is, hogy a meghirdetett kedvezményeket igénylők esetében a biztosító és a biztosításközvetítő győződjön meg a kedvezmény igénybevételének megalapozottságáról.

A felügyelet az átszerződési időszakban és azt követően is kiemelten figyeli a piaci szereplők lépéseit - fejeződik be a közlemény.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

TVK, 2010. november 05. - péntek 20:26

Te mennyiért váltanál kötelezőt? Érdekes szavazás: http://www.vasarlocsapat.hu/_blog/_szavazas/_kotelezo/kotelezo-biztositas.shtml

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza