Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Betiltják a mélyhűtött baromfit az oroszok

MTI, 2010. november 05. - péntek 09:31
Címkék: baromfi, Oroszország, tilalom
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Oroszország 2011. január 1-től átfogó tilalmat vezet be a mélyhűtött baromfihús gyártására és forgalmazására - jelentette be Gennagyij Onyiscsenko tiszti főorvos, a fogyasztóvédelmi felügyelet vezetője.


Január 1-től csakis előhűtött baromfihús lesz forgalomban, mert Onyiscsenko szerint ebben maradnak meg a hasznos összetevők. Mindeddig a mélyhűtött baromfihús felhasználása csak a gyermekélelmezésben volt tilos, és idén év elején betiltották a klórt tartalmazó oldatokkal kezel baromfihúst.

A tiszti főorvos szerint az intézkedésről már tájékoztatták a Fehéroroszországgal és Kazahsztánnal kialakulóban lévő vámunió másik két tagállamát.

-

Oroszország baromfihús-felhasználásának mintegy negyedét importból fedezi, s a teljes behozott mennyiség mélyhűtött állapotban érkezik az országba. A tilalom csökkenti az orosz baromfihús-importot, csapást mér a hazai termelőkre, de alighanem a fogyasztókra is. A boltokba kerülő mennyiség negyven-ötven százaléka ugyanis mélyhűtött, és ilyen állapotban tárolják a különféle tartalékokat is. Sok nehezen hozzáférhető vidéken azonban kizárólag mélyhűtött húst árulnak.

Szakértők szerint a tilalomnak igen váratlan következményei lehetnek, s mindenképpen a piac stabilitásának megingásához vezet. Úgy vélik, a mélyhűtött baromfihús ára előbb jelentősen csökken majd, mert a termelők és a kereskedők igyekeznek megszabadulni a készleteiktől, de aztán gyors drágulás következik, mert jóval kevesebb lesz a piacon az áru. Mindemellett Oroszország a tilalom bevezetésével saját exportját is veszélyezteti.

A tiszti főorvos viszont arra számít, hogy az intézkedés ösztönzi a korszerű technológiák és logisztika fejlesztését.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

Mr. Dékány Endre, 2020. február 19.

Szüksége van sürgős kölcsönre pénzügyi problémájának megoldásához, valamint vállalkoz...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza