Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Margit híd - hétvégén próbaterhelés

MTI, 2010. november 04. - csütörtök 13:41
Címkék: Margit híd, közlekedés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A hétvégén lesz a Margit híd próbaterhelése, emiatt szombaton és vasárnap semmilyen jármű nem közlekedhet a hídon és a gyalogosforgalmat is korlátozzák - közölte a Főpolgármesteri Hivatal és a kivitelező Mh 2009 konzorcium.


Tájékoztatásuk szerint a mérési munkák ideje alatt a megkülönböztető jelzést használó járművek - a mentők, a tűzoltók, a rendőrök - sem hajthatnak át a hídon.

A gyalogosok és a kerékpárosok szombat reggel fél 7-től délután 4 óráig a budai hídfő és a Margitsziget között közlekedhetnek a Margit híd északi járdáján, vasárnap pedig reggel fél 7 és délután 3 óra között a pesti hídfő és a Margitsziget közötti északi járdaszakaszt használhatják. A pótlóbuszok, valamint a 109-es és a 91-es autóbuszok a Lánchídon át közlekednek majd a Nyugati térig, az éjszakai járatok viszont használhatják a déli hídfelet - olvasható a konzorcium közleményében.

Mivel a híd a szigetnél megtörik, két, szerkezetileg szinte független részből áll össze, a terheléses próbát is két részben kell elvégezni: előbb a pesti, majd a budai hídrészen.

A teszt során huszonnégy darab, egyenként 30 tonna tömegű dömpert vezetnek a hídra, ahol azok több mint 10 órán keresztül fognak állni. Először azt mérik meg, milyen változást idéz elő a hosszú ideig tartó, nyugalmi helyzetben lévő terhelés. Ezután levonulnak a dömperek, s a szakemberek a korábban felhelyezett nyúlásmérő bélyegek segítségével elemzik az adatokat. A vizsgálatokat vasárnap hasonló módon folytatják a budai oldalon.

November 8-án, hétfőn üzemkezdettől a körúti villamosok a teljes vonalon a végleges, középre helyezett síneken járnak, de a margitszigeti megálló továbbra sem használható. A tesztek végeztével a forgalom napokon belül megindulhat a felújítás alatt lévő hídon.

A Margit híd rekonstrukcióját 2009. augusztus 21-én kezdték meg, az eredeti ütemterv szerint az idén nyár végén kellett volna megtörténnie az ideiglenes forgalomba helyezésnek. Az engedélykiadás csúszására hivatkozva azonban az Mh 2009 konzorcium azt közölte, hogy csak három hónappal később tudja átadni a hidat. A kivitelező az általa akkor jelzettnél egy hónappal hamarabb adja át ideiglenesen a forgalomnak a hidat, a végleges átadást 2011 nyarára ígérik.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza