Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Üdvözli a hiteleseket segítő törvénycsomagot a FEOSZ

MTI, 2010. október 28. - csütörtök 17:21
Címkék: lakáshitel, deviza,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) által régóta szorgalmazott változtatásokat léptet életbe az Országgyűlés által a hitelesek védelméről hétfőn elfogadott törvénycsomag - közölte a szervezet.


A FEOSZ közleménye ismerteti: a pénzintézetek eddig sokszor saját maguk által önkényesen meghatározott indokokkal, a fogyasztók hátrányára, egyoldalúan módosították szerződési feltételeiket. Tették mindezt jogszerűen, hiszen a jogszabályi háttér eddig biztosította számukra ezt a lehetőséget. A FEOSZ évek óta tiltakozik a hitelintézetek ilyen típusú gyakorlata ellen, és két bank ellen indított közérdekű kereset esetén is felperesként lépett fel annak megállapítása érdekében, hogy azok a fogyasztókkal szemben egyoldalú és tisztességtelen szerződési feltételeket alkalmaznak - emlékeztet a szervezet.

A törvénymódosítás kimondja az ügyfél számára kedvezőtlen egyoldalú szerződésmódosítás tilalmát. Ez alól a hitelszerződésben meghatározott kamat emelésekor enged már csak meg kivételt, azt is szűk körben és szigorúbb feltételek fennállása esetén. Így a kamat növelését többek közt a jegybanki alapkamat, a refinanszírozási kamatlábak és a pénzpiaci indexek meghatározott változása alapozhatja csak meg. A FEOSZ teljes mértékben egyetért azzal, hogy a jogalkotó jogszabályban, nem pedig önkéntes vállaláson alapuló magatartási kódexekben szabályozza a hitelintézetek működését, és reméli, a jövőben a bankok a jogszabályok előírásait, a fogyasztók érdekeit szem előtt tartva fognak eljárni - tartalmazza a közlemény.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza