Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Százéves az alufólia

MTI, 2010. október 27. - szerda 17:21
Címkék: alufólia
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Századik születésnapját ünnepli az alufólia: Robert Victor Neher svájci mérnök 1910. október 27-én szabadalmaztatta a hengerelt ezüstfóliát.


Akkoriban a fólia még kicsit vastagabb volt az emberi hajnál, de már alkalmazható volt fény- és légmentes csomagolóanyagként, amely elkülönít és frissen tart. Neher első vevője a Tobler berni cég, amely a mai napig alufóliába csomagolja híres háromszögletű csokoládéit.

Az évek során alumíniumfóliába csomagolták a vajat, tablettákat, kávét, cigarettát, tejet és gyümölcslevet, de a klasszikus, felhengerelt alufólia a tízórai csomagolásának is állandó kelléke. A természetvédők azonban alternatívák keresésére buzdítanak, mivel a termék előállítása nagyon energia- és áramigényes.

-

Az Európai Alumíniumfólia-szövetség (EAFA) adatai szerint a világszerte előállított ezüstfólia háromnegyedét háztartásokban csomagolásra, a többit pedig autók alkatrészeinek, kábeleknek az elkülönítésére használják. "További hasznos felhasználási javaslat a fólia asztaldekorációként vagy madárijesztőként való alkalmazása: az anyag csillogása elijeszti a hívatlan vendégeket" - mondta el Guido Aufdemkamp, az EAFA szóvivője.

A második világháború idején a német ipar alumíniumcsíkokat gyártott, amelyeket a katonai repülőgépekből kidobva akadályozták az ellenséges radarok működését.

Van, aki állatfigurákat gyúr belőle.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza