Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Lezárult a Help kampány

MTI, 2010. október 27. - szerda 16:41
Címkék: dohányzás, kampány
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Lezárult a dohányfüstmentes életet meghirdető Help kampány. Magyarországon nyolcvanhárom eseményen találkozhattak az érdeklődők a Help csapatával.


A közegészségügyi figyelemfelkeltő programot az Európai Bizottság indította el 2005-ben azzal a céllal, hogy felhívja az európai fiatalok figyelmét a dohányzás veszélyeire, a kampány az Európai Unió 27 tagállamában zajlott. A Help munkatársai közel ezernégyszáz rendezvényt bonyolítottak le és több mint 575 ezer szén-monoxid-tesztet végeztek el Európa-szerte, Magyarországon nyolcvanhárom eseményen találkozhattak az érdeklődők a Help csapatával - mondta el R. Nagy András, a HELP kampány magyarországi szóvivője szerdán a sajtó képviselőinek rendezett tájékoztatón Budapesten.

A kampány televíziós hirdetésekkel, az elektronikus és írott sajtó bevonásával, internetes oldalon, illetve különböző rendezvényekkel igyekezett segíteni a megelőzésben, a leszokásban, a passzív dohányzás ártalmainak ismertetésében. Az alapvetően web-alapú kezdeményezés célja elvezetni a fiatalokat a 22 nyelven elérhető HELP honlapra, ahol tájékozódhatnak a dohányzás veszélyeiről, kapcsolatba léphetnek a partner ifjúsági szervezetekkel és megtalálhatják az egyéb dohányzásellenes programok részleteit. A weboldalra látogatók elmondhatják komoly vagy abszurd leszokást segítő tippjeiket is, Európa-szerte eddig több mint 1400 ilyen ötlet gyűlt össze.

A kampány célcsoportja a 15-24, valamint a 25-35 éves korosztály volt. A többi között fiatal művészek készítették a webre a Helpers című rajzfilm-sorozatot, amely a dohányzás veszélyeire mutatott rá. Ezen túl vicces reklámfilmek futottak az országos televíziós csatornákon, a Múzeumok éjszakáján pedig két művész a Hősök terén hatalmas graffitivel hívta fel az emberek figyelmét a dohányzás elleni küzdelem fontosságára. A program részeként rajzpályázat indult, az általános és középiskolás diákok szabadon választható technikával fogalmazták meg leszokási tippjeiket.

Minden harmadik budapesti óvodás korú gyermek dohányfüstös otthoni környezetben nő fel. A Nemzetközi Ifjúsági Dohányzásfelmérés (GYTS) legutóbbi, 2008-as adatfelvételének eredményei szerint Magyarországon a 13-15 év közötti tanulók több mint a fele már kipróbálta a cigarettát, a dohányzók közül minden ötödik tanuló 10 éves kora előtt szívta el az első cigarettát. A dohányzás megelőzési programokat tehát a lehető legkorábban, óvodáskorban el kell kezdeni - mutatott rá Demjén Tibor, az Országos Egészségfejlesztési Intézet (ÉFI) Dohányzás Fókuszpontjának vezetője.

A korosztály életkori sajátosságainak megfelelő, érdekes és játékos Óvodai Dohányzás Megelőzési Programhoz bármelyik ovi csatlakozhat, de ugyanígy az a 3-5. és a 6-10. osztályba járóknak is kínál az OÉFI interaktív, a tanmenetbe beépíthető oktató programot és eszközcsomagot. A megelőzési programokról a www.dohanyzasvisszaszoritasa.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza