Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nem várható lényeges díjcsökkenés a kgfb piacon

MTI, 2010. október 26. - kedd 13:01
Címkék: kgfb, casco, biztosítás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Miután a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) évek óta a gazdaságosság határán inog a biztosítóknál, további jelentős díjcsökkenés nem várható az idei kampányban - hangzott el a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) sajtótájékoztatóján kedden Budapesten.


A FBAMSZ tagjai az általuk kezelt kgfb-állományból azt kalkulálták, hogy a motor hengerűrtartalma helyett az annak teljesítményére történő díjkalkulációs átállással az ügyfelek huszonöt-harminc százalékának változik a biztosítási díja - mondta Papp Lajos a szakmai szervezet elnöke. Hozzátette, a biztosítók nagyon eltérő arányban adják meg azt, hogy az ügyfeleik hány százalékát érinti az átsorolás.

Papp Lajos úgy vélte, hogy a közölt adatok mögött az adott biztosító érdeke is meghúzódhat. Tavaly másfél millió ügyfél váltott kötelező biztosítót a kampányban, s az idén sem várható ennél számottevően több. Az elnök szerint az azonban biztos, hogy ennél jóval többen kalkulálnak az internetes alkuszok honlapjain.

mti

Cselovszki Zsolt, a FBAMSZ gépjármű szekciójának elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy aki az idén vásárolt autót, az most az év végén nem válthat biztosítót, az ő évfordulója a vásárlás napja. Ha mégis új biztosítást köt, az nem lesz érvényes, a régi pedig díjnemfizetés miatt szűnik meg. Ha közben kárt okoz, 1,5 millió forintig magának kell helytállnia.

Az idei kampányban több biztosító kínál majd egyszerűsített feltételek megadásával casco biztosítást. Papp Lajos úgy vélte, aki ilyet kötne, előtte nézze meg a szolgáltatást, ne utólag derüljön ki, hogy a fele díj mögött ötvenezer helyett kétszázezer forint az önrész.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

TVK, 2010. november 03. - szerda 17:36

Te mennyiért váltanál kötelezőt? Érdekes szavazás: http://www.vasarlocsapat.hu/_blog/_szavazas/_kotelezo/kotelezo-biztositas.shtml

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza