Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Cséfalvay: nem okoz kárt a nyugdíjpénztári átutalások felfüggesztése

MTI, 2010. október 20. - szerda 11:31
Címkék: magánnyugdíjpénztár, változás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A kormány 2010-ben 60 milliárd forint, a jövő évben pedig 360 milliárd forintos bevételre számít a nyolc százalékos magán-nyugdíjpénztári tagdíjak átutalásának átmeneti felfüggesztéséből - mondta Cséfalvay Zoltán nemzetgazdasági államtitkár szerdán, a magán-nyugdíjpénztári befizetésekről és a költségvetési törvény módosításáról szóló törvényjavaslat összevont általános parlamenti vitájában.


A kormány képviselője expozéjában kiemelte: a korábban tervezettnél magasabb bevételt teljes egészében az állami nyugdíjalapban helyezik el, amelyet kizárólag a jelenlegi nyugdíjak kifizetésére használnak fel. Cséfalvay ugyanakkor azt is hangsúlyozta: a javaslat abban is segít a kormánynak, hogy a lakosság életszínvonalának csökkentése, illetve a megszorító gazdaságpolitika káros következményei nélkül teljesítse az Európai Unió felé vállalt költségvetési hiánycélt.

Az államtitkár elmondta továbbá, hogy az Országgyűlés előtt álló javaslat egyelőre nem érinti a kötelező magán-nyugdíjpénztári rendszer átalakítását. Hozzátette: a kabinet egyértelmű szándéka, hogy visszaadja az embereknek a nyugdíjakról való választás szabadságát, vagyis biztosítsa az állami nyugdíjrendszerbe való visszalépést a biztos és kiszámítható nyugdíjra vágyóknak.

Cséfalvay Zoltán arra is kitért, hogy egyelőre nem értelmezhető a magán-nyugdíjpénztári tagdíjak felfüggesztése miatti kompenzáció módszere, a rendszer szabályozatlan kifizetései miatt ugyanis a többpilléres nyugdíjrendszerben 2013-ban elsőként nyugdíjba vonulók még ma sem tudhatják pontosan, mekkora járandóságra számíthatnak.

Az államtitkár ezzel egy időben azonban azt is leszögezte, hogy a kormány javaslata a jelenlegi nyugdíjasoknak és a járulékfizetőknek sem okoz kárt.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

ilon, 2010. október 21. - csütörtök 10:10

A legszebb az egészben az, hogy a mnyp. bevezetését a FIDESZ kapacitálta a legjobban. Lehet, hogy valami látnok előre tudta, hogy jól fog jönni az a pénz hazugságokkal kiharcolt kormányra-kerülés idején.

tom, 2010. október 21. - csütörtök 08:48

Mnyp tag vagyok a kezdetektől és eszem ágában sincs kilépni,mert az állam csak elherdál mindent.Tájékoztatok mindenkit,h vége a pénzügyi válságnak a MAGÁNSZEKTORBAN" csak az államokban maradt meg.A pénztárak simán visszahízták a korábbi veszteségeket sőt (mivel én növekedési portfóliót választottam az idei egyenleg brutális netto 20 % körüli hozamot ígér)abszolút pozitív a mérleg minden évben.A hozam rendben a számlán van nem nyúlja le a vezetés mivel azokat a közgyűlés választja és nem tőkés oligarchák+politikusok.A privát szféra mindig jobban sáfárkodik mert érdeke a haszon az állam meg csak szociális okokra hivatkozik folyton ebből már elegem van.A tagdíjat én termelem meg tehát az én pénzem és tagként tulajdonosa vagyok a pénztárnak tehát tőlem O.Viktória ellopja a vagyonomat!Elképesztő! Amikor mnyp tag lettem aláírtam a vegyes rendszer miatt,hogy ha majd 5048-ban nyugdíjba megyek min. 25 %-kal kevesebb pénzt kapok az államtól cserébe,tehát ezt a különbséget kell megtermeltetnem a pénztárral és ők ezt megteszik.Így összességében az összes tag akinek még van legalább 15-30 éve a nyugdíjig matematikailag jobban jár ha nem lép vissza a TB-be.Ha pedig idő elött meghal a tag akkor a kölykök egyben öröklik az egyenleget és nem megy a közös süllyesztőbe.2.7 millió tag van nem véletelnül,ennyien sztem nincsenek megvezetve hanem gondolkodnak.Gondolkodjon mindenki azt még szabad.

csövi, 2010. október 21. - csütörtök 06:26

De viszont a magánnyugdíj pénztárral kapcsolatos pénzt az államnak kellene fizetni!!!! Bocsánat a fenti mondatban a pénz helyett a "KÖLTSÉGEKET" a helyes

csövi, 2010. október 21. - csütörtök 05:44

Az előbb elfelejtettem, az állami nyugdíj pénztárban is lehet külön számlán vezetni a befizetéseket!!! Most is kitudja az állami nyugdíj intézet számítani a nyugdíjat azoknak is, akik nem magán nyugdíj pénztár tagok!!

csövi, 2010. október 21. - csütörtök 05:37

Nem jár rosszabbul az állami nyugdíjkasszába befizetéssel a tag. Gondoljatok már bele a magánnyugdíj pénztár befekteti a befizetett összegeket, és legalább 30% hasznot (hozamot kap)húz, és ennek a haszonnak a nagy részét a magánnyugdíj vezérek lenyúlják!!!!! A befizető alig kap annyi %-ot, ami az infláció mértéke, ami mostanában 3-4%!!!!! De viszont a magánnyugdíj pénztárral kapcsolatos pénzt az államnak kellene fizetni!!!! Hát inkább fektesse be az állami nyugdíj pénztár a befizetéseket és maradjon ott a haszon!!! Így nem kell ráadásul még a különböző magánnyugdíj pénztári költségeket az államnak fizetni!!!! Ja, és még a magánnyugdíj pénztár Felszívódhat a befizetésekkel együtt!!! HUFF

birike, 2010. október 20. - szerda 21:47

Nem vagyok közgazdász, de arra azért kíváncsi volnék mi a jó az országnak abban, hogy a nyugdíjjárulék egy részét átadja a magánnyugdíj pénztárnak, aki ugyanazt a pénzt államkötvénybe teszi, magyarul kölcsönadja az államnak és utána kamatot kér érte. Valaki vagy valakik nagyon jól járnak ezzel. Az is érdekes, hogy régebben a nyugdíjasok aránya sokkal kisebb volt a járulékfizetőkkel szemben, míg a jelenünkben 1:1 vagy rosszabb az arány. Miből fizessen az állam a jelenlegi nyugdíjasoknak reálértéket megőrző nyugdíjat? A magánpénztárak vagyonát pedig bármikor elviheti egy hirtelen generált válság, ami jól szervezetten keletkezik és ismét lesznek olyanok, akik szépen keresnek rajta..... lehet továbbgondolni!

Benő, 2010. október 20. - szerda 18:51

Igaza van az álamtitkárnak.Miért okozna kárt a járulékfizetőknek, ha nem kapják meg a pénzüket.Ezt nevezem okos embernek.

haragos, 2010. október 20. - szerda 17:07

Tessék ! Ezt lehet csinálni egy országban ,ahol nincs erös baloldal. A franciáknál van ott nem kommunistáznak Ott ha kell a baloldal mellé állnak az emberek. 85% támogatja a sztrájkot. Ez az ország beteg ahol ilyen dolgokat különösebb ellenállás nélkül meglehet tenni .Impotens szakszervezeti vezetök,behÓdolt igazságszolgáltatás,báb köztársasági elnök. Szolgalelkü alkotmány birák,helyezkedö jelentéktelen értelmiség. A magyarkodás meg a melldöngetés megy tiszta eröböl. A nyugdijasokat már másodszor lopják meg Az ifjuságnak meg nincs munkája- itt ebben az országban nincs jövöje.A felsö tizezer gyerekei 100 -200 ezerrel többet érnek mint az átlagos keresetüeké. REMÉLJÜK ELJÖN MAJD AZ AZ IDÖ IS AMIKOR A MAI RABLÁS KIAGYALÓIT SZÁMON KÉRI A NÉP,ÉS MEGBÜNHÖDNEK MAJD

kecske87, 2010. október 20. - szerda 16:57

A kommunisták ezekhez képest gyenge amatőrök voltak... Én minden megtakarításomat külföldre menekítem mielőtt még a bankszámlákra, betétekre is ráteszik a mocskos tolvaj kezüket.

picnic, 2010. október 20. - szerda 16:30

Most miért nem megy senki a Kossuth térre...okoskák?


1 2

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. április 06.

Sürgősségi kölcsönt keres? A bankja vagy pénzügyi intézménye megtagadja a hitelt? Szükség...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza