Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

AIM Általános Biztosító - eltiltva a kgfb-szerződésektől

MTI, 2010. október 18. - hétfő 10:41
Címkék: PSZÁF, biztosító, kgfb, tiltás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Megtiltotta az AIM Általános Biztosító Zrt. számára a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) termék terjesztését a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF).


A szervezet közleménye szerint a tiltás a biztosító kgfb alágazatra vonatkozó tevékenységi engedélyének visszavonásáig hatályos. Az AIM egyéb biztosítási tevékenységét a határozat nem érinti, a cég így továbbra is működhet a magyar biztosítási piacon.

Az AIM ennek alapján 2010. október 19. napját követően kgfb termékre tett ajánlatot nem fogadhat el, a flottákhoz tartozó újabb gépjárművet nem biztosíthat, és a 2011. évre vonatkozóan kgfb díjtarifát nem hirdethet meg. A biztosító ugyanakkor köteles az általa már korábban megkötött kgfb-szerződésekből eredő valamennyi kötelezettségét teljesíteni.

A felügyelet kötelezte a biztosítót arra is, hogy 2010. december 31-től havonta adjon tájékoztatást a kgfb tevékenységének megszüntetésére vonatkozó, 2010. október 8-án kelt intézkedési tervének végrehajtásáról. Év végétől az AIM ugyancsak havonta köteles számot adni kgfb szerződés-állományának, kárkifizetési adatainak, illetve az alágazathoz kötődő egyes tartalékainak alakulásáról.

A biztosítónak 2010 végére alkalmassá kell tennie nyilvántartását és belső szabályozási rendszerét arra, hogy a jogszabályoknak megfelelően kezelni tudja az intézkedési terv szerint csökkenő kgfb szerződés-állományából és a szolgáltatási kötelezettségekből adódó feladatokat.

A felügyelet a határozatot megalapozó cél- és utóvizsgálatában megállapította: a biztosító kgfb állomány-nyilvántartásának és -kezelésének valamennyi területén számos alkalommal megsértette a jogszabályokat. A biztosító így a vizsgált időszakban nem volt képes eleget tenni a szerződő felekkel, a károsultakkal és a hatóságokkal szemben fennálló jogszabályi kötelezettségei jelentős részének. Ezért a felügyelet megállapítása szerint a biztosító kgfb terméke terjesztésének körülményei jogszabálysértőek - áll a közleményben.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

mouka, 2010. december 20. - hétfő 21:11

Nekünk sajnos itt van a biztosításunk és nem tudjuk, hogy lehetne tőlük megszabadulni!!Olyan problémánk van, hogy nem tudjuk őket elérni és hogy lehetne őket elérni!

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza