Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Lázat mér a reptéri testszkenner

MTI, 2010. október 15. - péntek 10:21
Címkék: testszkenner, láz
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Repülőtereken használt - kereskedelmi forgalomban is kapható - két testszkenner megbízhatóan képes észlelni, ha az átvilágított alanyoknak láza van, ezáltal az eszközök hasznosak lehetnek járványok esetén is - vélik amerikai kutatók.


A szkennerek, amelyek egy-két méter távolságból pásztázzák az egyént, jobban képesek felderíteni a lázat, mintha megkérdeznék az embereket arról, lázasnak érzik-e magukat - állapították meg az amerikai járványügyi központ (CDCP) munkatársai.

"Sürgősségi osztályokon három infravörös hőérzékelő rendszert vizsgálva úgy találtuk, hogy a FLIR és az Opto Therm rendszerek megbízhatóan azonosították a megemelkedett testhőmérsékletet" - írták a kutatók az Emerging Infectious Diseases című szaklapban. A megbízhatóság azt jelentette, hogy az estek kilencven százalékában kimutatták a lázat. A harmadik vizsgált testszkennert nem találták ugyanolyan pontosnak, mint az előző kettőt, három másik rendszer pedig nem teljesítette a vizsgálat feltételeit.

Repülőtéri hőérzékelő szkennereket már használtak tavaly egyes országokban az újinfluenza-járvány során illetve 2003-ban a SARS-járvány (atípusos tüdőgyulladás) idején. Amikor betegségek járványos mérteket öltenek, a szakemberek javasolják a légi utasok átvilágítását, hiszen ők azok, akik órák alatt szétterjeszthetik a járványt szerte a világon.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza