Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Liga: az állam "lopást követ el" a nyugdíjrendszer átalakításával

MTI, 2010. október 14. - csütörtök 17:11
Címkék: magánnyugdíjpénztár, változás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A magánnyugdíjpénztári átutalások szerdán bejelentett felfüggesztésével a szerint az állam egyszerűen lopást követ el - tudatta véleményét a Liga szakszervezeti tömörülés csütörtökön.


Az APEH csak a postás szerepét tölti be a nyugdíjjárulékok továbbutalásával, és amennyiben a célzott járulékokat nem kézbesíti a munkavállaló nevére szóló magánnyugdíj-pénztári számlára, azzal lopást követ el a az állam - érvelt a Liga.

A Liga álláspontja szerint ezen az sem változtat, ha "ez csak egy időleges kényszerkölcsön". A szakszervezeti tömörülés úgy ítéli meg, hogy a tervezett intézkedés nemcsak alkotmányos alapjogokat - mint például a magántulajdon védelme - sért, de a Fidesz választási programjával is ellentétes, hiszen abban "Orbán Viktor megígérte, hogy nem a kisemberek, az adófizetők és a munkavállalók pénzén fogja rendezni az ország adósságait".

Ezzel pedig éppen attól a három millió magánnyugdíj-pénztári tagtól venne el évi négyszázmilliárd forintot, akiknek egy jelentős része törvényi kötelezettség miatt nyitott ilyen számlát, nem pedig azért, "mert úri kedve úgy diktálta" - emlékeztet a Liga. A Liga szakszervezetek csak remélik, hogy a miniszterelnök szerdai beszédében elhangzott - "nehezen értelmezhető - nyugdíjpénztári elvonást csak a sajtó értette félre, és valójában az állam nem tervezi a magánnyugdíj-pénztáraknak szánt pénzek visszatartását".

A szakszervezeti szövetség a tervezett megoldást semmiképpen nem tudja elfogadni.

A Liga már a gazdasági válság kirobbanásakor javaslatot tett arra, hogy mindenkinek nyitva kell hagyni a lehetőséget a magánnyugdíj-pénztári rendszerből való önkéntes kivonulásra, és az állami rendszerbe való visszatérésre. Ez a kérdés ismét rávilágított arra, hogy minden eddiginél sürgősebb lenne a nyugdíjrendszer társadalmi konszenzuson és szakmai alapokon nyugvó átgondolása, majd átalakítása úgy, hogy az évtizedes távlatban megnyugtató és kiszámítható legyen, egyúttal mentes a ciklusonkénti politikai beavatkozásoktól - olvasható a Liga közleményében.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Lilla, 2010. október 15. - péntek 14:52

Ez a kormány hazugabb, mint bármelyik másik volt. Ahhoz nyúlnak hozzá, amihez semmi közük. Bezzeg, ha ezt a Gyurcsány-kormány csinálta volna, a sok beetetett ember már megint az utcán hőbörögne.

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza