Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Liga: az állam "lopást követ el" a nyugdíjrendszer átalakításával

MTI, 2010. október 14. - csütörtök 17:11
Címkék: magánnyugdíjpénztár, változás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A magánnyugdíjpénztári átutalások szerdán bejelentett felfüggesztésével a szerint az állam egyszerűen lopást követ el - tudatta véleményét a Liga szakszervezeti tömörülés csütörtökön.


Az APEH csak a postás szerepét tölti be a nyugdíjjárulékok továbbutalásával, és amennyiben a célzott járulékokat nem kézbesíti a munkavállaló nevére szóló magánnyugdíj-pénztári számlára, azzal lopást követ el a az állam - érvelt a Liga.

A Liga álláspontja szerint ezen az sem változtat, ha "ez csak egy időleges kényszerkölcsön". A szakszervezeti tömörülés úgy ítéli meg, hogy a tervezett intézkedés nemcsak alkotmányos alapjogokat - mint például a magántulajdon védelme - sért, de a Fidesz választási programjával is ellentétes, hiszen abban "Orbán Viktor megígérte, hogy nem a kisemberek, az adófizetők és a munkavállalók pénzén fogja rendezni az ország adósságait".

Ezzel pedig éppen attól a három millió magánnyugdíj-pénztári tagtól venne el évi négyszázmilliárd forintot, akiknek egy jelentős része törvényi kötelezettség miatt nyitott ilyen számlát, nem pedig azért, "mert úri kedve úgy diktálta" - emlékeztet a Liga. A Liga szakszervezetek csak remélik, hogy a miniszterelnök szerdai beszédében elhangzott - "nehezen értelmezhető - nyugdíjpénztári elvonást csak a sajtó értette félre, és valójában az állam nem tervezi a magánnyugdíj-pénztáraknak szánt pénzek visszatartását".

A szakszervezeti szövetség a tervezett megoldást semmiképpen nem tudja elfogadni.

A Liga már a gazdasági válság kirobbanásakor javaslatot tett arra, hogy mindenkinek nyitva kell hagyni a lehetőséget a magánnyugdíj-pénztári rendszerből való önkéntes kivonulásra, és az állami rendszerbe való visszatérésre. Ez a kérdés ismét rávilágított arra, hogy minden eddiginél sürgősebb lenne a nyugdíjrendszer társadalmi konszenzuson és szakmai alapokon nyugvó átgondolása, majd átalakítása úgy, hogy az évtizedes távlatban megnyugtató és kiszámítható legyen, egyúttal mentes a ciklusonkénti politikai beavatkozásoktól - olvasható a Liga közleményében.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Lilla, 2010. október 15. - péntek 14:52

Ez a kormány hazugabb, mint bármelyik másik volt. Ahhoz nyúlnak hozzá, amihez semmi közük. Bezzeg, ha ezt a Gyurcsány-kormány csinálta volna, a sok beetetett ember már megint az utcán hőbörögne.

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza