Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Egymilliárd forintra saccolják az iszapkárt a biztosítók

MTI, 2010. október 07. - csütörtök 16:21
Címkék: iszap, biztosító
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az Aegon és a Groupama Garancia biztosító megkezdte a kárfelmérést a vörösiszappal elárasztott területeken, az Aegon kárszakértői előzetesen 1 milliárd forintra becsülik az ügyfeleik kárát - közölték a biztosítók.


Az érintett 5 településen a lakásbiztosítási piac egyharmadát magáénak tudó, és így piacvezető Aegonnak 600 szerződése van. Az általuk biztosított lakások egytizedében kár, amit előzetesen 1 milliárd forintra értékelnek a kárszakértők, akik tegnap délután óta dolgoznak a helyszínen.

A lakásbiztosítások kis hányada "all risk", azaz minden kockázatot lefedő módozat. Ezeket leszámítva a lakásbiztosítások nem nyújtanak fedezetet az iszapomlás következményeire, ezért az anyagi felelősség a tározó üzemeltetőjét, illetve az általa kötött felelősségbiztosítást nyújtó társaságot terheli - tudatta az Aegon. Így a kárfelmérési dokumentáció a későbbi kárrendezéskor használható fel. Ez a biztosító egyszeri 150 ezer forint gyorssegélyt ad minden biztosítottjának.

mti

Az autós károk casco-, míg a személyi sérülések balesetbiztosítás alapján téríthetők. Ez utóbbiak rendszerint bankkártyákhoz is kapcsolódnak.

A Groupama Garancia 30 fős kárszakértői csapattal csütörtökön reggel jelent meg a helyszínen. Ez a biztosító még hozott nyilvánosságra kárösszeget, csak azt, hogy a felmérés végeztével kifizeti a 150 ezer forintos gyorssegélyt.

Ertl Pál, az Uniqa Biztosító nem életbiztosításokért felelős igazgatósági tagja arról számolt be, hogy Kolontáron, Devecserben és Somlóvásárhelyen 30 lakás-, 3 vállalkozási- és 11 casco biztosításuk van. Eddig még nem kaptak kárbejelentést, de ha ilyen érkezik, azonnal megkezdik a kárfelmérést.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

váradi péter, 2010. október 07. - csütörtök 19:55

A 3 nagyvezír saját zsebből kifizethetné. Van miből.

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza