Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

155 milliót csalt ki egy neves ügyvéd

baon.hu, 2010. október 07. - csütörtök 11:11
Címkék: csalás, ügyvéd
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Tizenöt embertől - ügyfeleitől, régi barátjától, egyetemi évfolyamtársától - összesen közel százötvenmillió forintot csalt ki egy ismert szegedi ügyvéd, aki ellen a napokban emelt vádat a Kecskeméti Nyomozó Ügyészség.


A 47 éves H. János még tavaly novemberben került előzetes letartóztatásba, a Szegedi Ügyvédi Kamara egy hónappal korábban törölte az ügyvédi névjegyzékből. Többen tettek ellene feljelentést csalás, sikkasztás miatt, a nyomozást végül a Bács-Kiskun megyei nyomozók folytatták le, mert a Csongrád megyei hatóságok elfogultságot jelentettek be. A Kecskeméti Nyomozó Ügyészség nemrég küldte meg a vádiratot a Szegedi Városi Bíróságnak. H. Jánost többek között haszonszerzés végett elkövetett ügyvédi visszaéléssel, jelentős kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalással, sikkasztással és hitelsértéssel vádolják.

Az ügyészség szerint az ügyvéd 2006 őszétől kezdve konkrétan meg nem nevezett befektetési lehetőséget kínált magánszemélyeknek, magas, havi három-hat százalékos hozammal. Az üzletről semmit nem árult el ügyfeleinek, ennek ellenére jó páran hittek neki, és rábízták pénzüket. Így közös gyerekük édesanyja, egy-két jó barátja, volt egyetemi évfolyamtársa illetve több ügyfele. A vád szerint összesen tizenöt személyt károsított meg - volt, akitől csupán másfél millió forintot, mástól viszont közel huszonötmilliót vett át. Az összegekről letéti szerződést állított ki, melyen feltüntette a befektetési célt, az ígért hozammal megemelt "letéti összeget", és a lejárat időpontját. A sértettek bíztak a vádlottban és a magas hozamban, sokan több alkalommal is adtak át neki pénzt, ám H. János az ígért kamatokat nem, vagy csak részben fizette ki nekik, a letétbe helyezett összegeket pedig a felszólítások ellenére sem szolgáltatta vissza.

2009 márciusától kezdve aztán elérhetetlenné vált ügyfeleinek, hiába hívták telefonon, vagy keresték személyesen. A vád szerint a csaló ügyvéd összesen közel 155 millió forintos kárt okozott a sértetteknek, amelyből 27 millió forint térült meg. Nem fizette hitelre vásárolt Volvo S40-es gépkocsija törlesztő részleteit sem, az autót végül a megyei nyomozók foglalták le első kihallgatásakor. Folyószámláira zár alá vételt rendelt el a bíróság a sértettek polgári jogi igényeinek és a vagyonelkobzásnak a biztosítására. A vádlott Kecskeméten, a Mátyási utcai büntetés végrehajtási-intézetben várja az első tárgyalást.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

törpe02, 2010. október 15. - péntek 06:17

Sajnos mi is ilyen ügyvéd csapdájába estünk, 12 áldozat van amiről tudomásunk van, A végrehajtó évekre befagyasztotta a behajtást. Emiatt kellett hitelt felvennünk, amit nyögünk gyesből nyugdíjból a hitelt. Sajnos behajtóra nincs pénzünk , igy marad a nagy teher

salome, 2010. október 14. - csütörtök 22:29

Én is jogász vagyok, ügyészként kezdtem, jogtanácsosként végeztem, most már nyugdíjasként írok. Nem hiszem el, hogy a kolléga ennyire rászorult a külön pénzekre,itt valami nagy adósság lehetett a háttérben, a cikkből nem derült ki, hogy miért és kinek tartozott. Kíváncsian várom a vele kapcsolatos további híreket. Remélem, hogy ésszerű magyarázatot tud adni az eljárására, ez már szakmailag is érdekelne. Írjatok még róla, ha lehet, köszi.

Szűcs Lászlóné, 2010. október 14. - csütörtök 11:35

Ezért nem értem meg, hogy miért kell pl. a ház adás-vételi szerződését ügyvéddel csináltatni. Így hivatalos pecséttel engedélyezik a lakásmaffia működését. Nem azt mondom, hogy minden ügyvéd, de ezt magyarázzás el azoknak, akik most a károsultak között szerepelnek, valamint azoknak az idős embereknek, akiket valahol tanyán, nyomorúságos körülmények között helyeztek el egy jó minőségű, milliókat érő pesti lakás ellenértékeként.

Odie, 2010. október 14. - csütörtök 10:37

Tisztességes ügyvéd... hallottam már egyről; valahol ott lakik Micimackó, Hófehérke, a Szép Öregasszony és a Három Nyelven Beszélő Illedelmes Okos Rendőr mellett. Node, persze vannak kivételek az ügyvédek közt is, és természetesen az is hülye, aki "konkrétan meg nem nevezett" befektetésre ad át lóvét. Ne bízz senkiben, nem érhet csalódás.

eberti, 2010. október 08. - péntek 18:11

"Szabad itt nevet is irni?" hogy szabad-eee?? ha rajtam múlna az összes csaló tetű nevét kiplakátolnám az országban!! Ideje lenne már egy-két kínai kedvesvezért idehívni!!! Úgy kinyírná a sok szemetjét, hogy arról koldulna!

nagyanya, 2010. október 07. - csütörtök 22:32

Szabad itt nevet is irni? Mert én is tudnék egy ügyvédet ajánlani mindenki figyelmébe Miskolcról aki csak a vőmtől 1,5 milliót nyult le, volt akitől 10-et. A vőm lakást vásárolt, az ügyvéd a 1,5 milliót letétbe előre elkérte, amit nem tudott visszaadni, illetve átadni a lakás eladójának. Először csak huzta az időt, mindig uj időpontot adott, hogy mikor és természetesen mindig közbejött valami. A sok halogatás, időhuzás, kifogás, majd, majd hogy mikor adja vissza után feljelentette a vőm. Ennek már 2 éve és fogalmunk sincs, hogy hol áll az ügy. Mindezek után kölcsönt kellett felvenniük, hogy ezt a hiányzó összeget még ki tudják fizetni. Ja és ezt az ügyvédet ajánlották az ingatlan irodában, hogy megbizható.

mxmx, 2010. október 07. - csütörtök 15:57

Suavemente hozzászóló megvédi tisztességes ügyvéd-barátait, kollegáit, ez jó, ez tetszik! Hát sokat nem köll Neki, sajnos. Sok embernek van rossz tapasztalata ám, köztük nekem is! Akinek a saját ügyvédje tök jól kiegyezett a másik peres fél ügyvédjével, de ugye, ez általában a végén derül ki, menet közben nem, amikor az esedékes honoráriumokat kell fizetgetni...

mxmx, 2010. október 07. - csütörtök 15:53

Kevés tisztességes ügyvéd van, ezt azért mindenki tudja, nem? Az elkeserítő valóban, hogy még a "barátait" is átverte. DE, senki nem kapzsizza le a barátokat, ismerősöket, hiszen nem ismeri őket egyrészről, másrészről meg ha "menekse" nevű hozzászólónak a barátja szól, hogy: Te egy tuti befektetést tudok ajánlani. - s ezt a barátot ismeri évtizedek óta, akkor Ő (már menekse!), nem adott volna neki pénzt??? Nem hiszem. Mostantól azonban úgy látszik a "barátok" sem tűnnek már "igazinak".

cila, 2010. október 07. - csütörtök 15:22

Én személy szerint már senkibe nem bizom,annak ellenére hogy tudom,vagyis bizom hogy van/nak még becsületes emberek!De ez már olyan ritka.Nehéz kifogni.

Gábor, 2010. október 07. - csütörtök 15:11

Szomorúan olvastam a hírt. Az ilyen személyek miatt veszitik el az emberek az ügyvédekben a bizalmat. A kamara hiába zárta ki,a tüske megmarad! Sajnos már tapasztaltam más ügyvéd részéről is lelkiismeretlen megnyilatkozást!


1 2

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza