Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Betiltják a műanyag zacskókat Rómában

MTI, 2010. október 05. - kedd 11:21
Címkék: környezetvédelem, zacskó
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Példát akar mutatni Róma, és január elsejétől betiltja a nem lebomló műanyag zacskók használatát. Az egész országban is ezt tervezik, de még nem tudni, hogy milyen határidőtől.


A három évvel ezelőtti olasz költségvetési törvény értelmében a nem lebomló műanyag zacskókat már 2010-től száműzni kellett volna, a jelenlegi parlament azonban csak jövőre tervezi a tilalom végleges bevezetését, egyelőre pontos dátum megjelölése nélkül.

Pozitív példák eddig is akadtak. A Legambiente nevű környezetvédelmi egyesület adatai azt mutatják, hogy százötven olasz önkormányzat tiltotta már be a nem lebomló műanyag zacskók forgalmát, és további kétszázötven olasz polgármester fejezte ki hasonló szándékát. A nagyvárosok között az első Torino volt, amely idén áprilistól tiltotta ki a zacskókat a városból.

-

A kereskedők még felhasználhatják a tulajdonukban levőket, ha bizonyítani tudják, hogy a rendelet hatályba lépése előtt szerezték be azokat. Piemonte tartományi székhelyén azonban a jó szándék mellett a bevezetett bírság erejében is bíznak: kétszázötven eurós büntetéssel sújtják az árukat környezetszennyező zacskóba csomagoló üzlettulajdonosokat.

A Legambiente úgy tudja, hogy az Európában forgalmazott műanyag zacskók egynegyedét Olaszországban használják: az olaszok fejenként négyszáz zacskót "fogyasztanak el" évente. "Ez csak az első lépés lesz" - hangoztatta Gianni Alemanno római főpolgármester, aki a még akadozó szelektív hulladékgyűjtésre is rá akarja nevelni az olasz fővárosban élőket.

A római köztisztasági hivatal honlapja naprakészen jelzi a közel hárommiliós fővárosban összegyűlő hulladék mennyiségét: október 1-3. között 11 336 098 kilogramm szemetet dobtak a tárolókba.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

REMY FINK, 2020. január 09.

[REMY.CREDIT111@gmail.com]

Szüksége van valamilyen hitelre vagy finanszírozásra? ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza