Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Fogyasztóvédelmi törvényt módosítana a FÉBÉSZ

MTI, 2010. október 04. - hétfő 11:01
Címkék: fogyasztóvédelem, törvény
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Fogyasztói és Betegjogi Érdekvédelmi Szövetség (FÉBÉSZ) szerint a fogyasztóvédelemről szóló törvény módosítására szükség van, és változtatásra szorulnak a fogyasztóvédelmet érintő más jogszabályi rendelkezések is.


A civil szervezet hétfői közleményében úgy fogalmaz: a szövetséghez érkezett panaszok azt mutatják, hogy a fogyasztók még mindig kiszolgáltatott helyzetben érzik magukat a vállalkozásokkal szemben a szerződéses kapcsolatokban.

A FÉBÉSZ szerint a békéltető testületi eljárás szabályait meg kell változtatni, mert az eljárásokban több vállalkozás még mindig nem együttműködő annak ellenére, hogy a békéltető testület a bíróság mellett az egyetlen fórum a felek jogvitájának rendezésére.

A szövetség szerint bővíteni kellene még a gyermek- és fiatalkorúak védelmét szolgáló rendelkezéseket, továbbá a használati-kezelési útmutatóra vonatkozó előírások pontosítása mellett, szükséges a helyi önkormányzatok fogyasztóvédelemben betöltött szerepének növelése is.

A fogyasztóvédelmi szervezet úgy látja, hogy a bírság a leghatékonyabb eszköz a vállalkozások jogkövető magatartásának ösztönzésére és a jogsértő magatartástól való visszatartásra, így a bírság összegének megállapításánál a jelenlegi határokat kellene a jövőben is alkalmazni.

A fogyasztóvédelmi törvény mellett a kapcsolódó jogszabályok módosítása is szükséges, így a feltételhez kötött jótállás, a hónapokig szervizben álló műszaki cikkek, az alkatrész utánpótlás és a szakértői vélemények kötelező erejének kérdését is rendeznie kell a jogalkotónak - írja közleményében a FÉBÉSZ.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Ivett, 2019. június 23.

https://www.kerekparcity.hu/elektromos-pedelec-kerekpar...

Városi kerékpározás, kerékpárkülsők

Mária Ádám, 2019. június 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Barcsák Lászlóné, 2019. június 16.

Azt szeretném tudni, hogy lehet egy hirdetett üzletet ellenőrizni hogy valóban nem piramissal ke...

MLM vagy piramisjáték?

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés