Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Fogyasztóvédelmi törvényt módosítana a FÉBÉSZ

MTI, 2010. október 04. - hétfő 11:01
Címkék: fogyasztóvédelem, törvény
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Fogyasztói és Betegjogi Érdekvédelmi Szövetség (FÉBÉSZ) szerint a fogyasztóvédelemről szóló törvény módosítására szükség van, és változtatásra szorulnak a fogyasztóvédelmet érintő más jogszabályi rendelkezések is.


A civil szervezet hétfői közleményében úgy fogalmaz: a szövetséghez érkezett panaszok azt mutatják, hogy a fogyasztók még mindig kiszolgáltatott helyzetben érzik magukat a vállalkozásokkal szemben a szerződéses kapcsolatokban.

A FÉBÉSZ szerint a békéltető testületi eljárás szabályait meg kell változtatni, mert az eljárásokban több vállalkozás még mindig nem együttműködő annak ellenére, hogy a békéltető testület a bíróság mellett az egyetlen fórum a felek jogvitájának rendezésére.

A szövetség szerint bővíteni kellene még a gyermek- és fiatalkorúak védelmét szolgáló rendelkezéseket, továbbá a használati-kezelési útmutatóra vonatkozó előírások pontosítása mellett, szükséges a helyi önkormányzatok fogyasztóvédelemben betöltött szerepének növelése is.

A fogyasztóvédelmi szervezet úgy látja, hogy a bírság a leghatékonyabb eszköz a vállalkozások jogkövető magatartásának ösztönzésére és a jogsértő magatartástól való visszatartásra, így a bírság összegének megállapításánál a jelenlegi határokat kellene a jövőben is alkalmazni.

A fogyasztóvédelmi törvény mellett a kapcsolódó jogszabályok módosítása is szükséges, így a feltételhez kötött jótállás, a hónapokig szervizben álló műszaki cikkek, az alkatrész utánpótlás és a szakértői vélemények kötelező erejének kérdését is rendeznie kell a jogalkotónak - írja közleményében a FÉBÉSZ.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

REMY FINK, 2020. január 09.

[REMY.CREDIT111@gmail.com]

Szüksége van valamilyen hitelre vagy finanszírozásra? ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza