Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Tízmilliós PSZÁF-bírság a Groupama Garanciának

MTI, 2010. október 01. - péntek 15:41
Címkék: PSZÁF, bitosító, bírság
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) tízmillió forint bírságot szabott ki a Groupama Garancia Biztosító Zrt.-re a nem megfelelő információs rendszer és más hiányosságok miatt - közölte a felügyelet.


A PSZÁF kötelezte a biztosítót, üzleti információs, ellenőrzési és adatfeldolgozási rendszerét úgy alakítsa ki, hogy a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) és egyéb üzleti tevékenysége alatt mindenkor a jogszabályoknak megfelelően tudjon eljárni, és az informatika terén csökkenjenek a működési kockázatai.

A biztosító 2010. november 1-jéig köteles írásban beszámolni a felügyeletnek - egyebek mellett - a díjhátralékos szerződések megfelelő kezelésére, a kártörténeti igazolások jogszerű (időben történő) kiadására, a díj-nemfizetés miatti megszűnésről való ügyfél-tájékoztatásra tett intézkedéseiről. December 1-jéig kell a biztosítónak számot adnia arról, hogy milyen intézkedéseket tett a befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz kapcsolódó hozamgarancia biztosítékainak megteremtésére.

A PSZÁF külön eljárásban vizsgálja azt, hogy a biztosító tevékenysége fogyasztóvédelmi szempontból megfelel-e a jogszabályi előírásoknak.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

amarettó, 2010. november 12. - péntek 10:40

Megérdemlik! Beázott a tetőnk, kijött a kárszakértő nasasszony, fellépett a létra közepére onnan nmegállapította, hogy nincs eltörve a pőala, hanem 20 éves, és elhasználódótt. Az, hogy a vihar oldalról jött, vízszintes eső esett ami a pala alá ment, a vihar feltépte a palát, és ettől ázott be a tető, figyelmen kívül hagyta ! Nem kaptunk semmi kártéritést annak ellenére, hogy a tetőről a padlásfeljáróban lévő zsugor lisztre is úgy jött a víz a palából, mintha kis csatorna lett volna! Kidobott pénz annak, aki Velük köt üzletet, mert kár esetén elhessentenek, mint a legyet, fizetni nem szeretnek! KI van az ügyfél az ilyen inci-finci káérszakértő nasasszonyoknak, kisasszonyoknak téve,. Végre megkapoták azt, amit érdemelnek! Partner részéről káröröm! Amit a károsultaknak kellene kifizetni, most bírság ként fizetik meg! Így kellene másokkal is tenni.Pl a vízszolgáltatókkal, akik homokos, iszapos, nyúlós, ihatatlan vizet szolgáltatnak, elzárz csapok mellett is mozog előre a vízóra. Bejelentem, majd le sem csinálnak. 1 hónap múlva telefonálok a fejesnek, kijön a műszakvezetőcske és megállapítja, nem fogrog az óra. Kössz. Bízom benne, egyszer Ők is megszívják majd !!!! Emberükre találnak Ők is!

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza