Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Tovább tárgyaltak az adósmentő csomagról

MTI, 2010. szeptember 29. - szerda 11:51
Címkék: hitel, adós
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Világgazdaság úgy tudja, kedden folytatódtak a tárgyalások a Magyar Bankszövetség és a Fidesz-frakció között a Kósa Lajos és Rogán Antal országgyűlési képviselők által kezdeményezett nyolcpontos adósmentő csomagról, ám a megegyezésig akár hetek is eltelhetnek még.


A lap emlékeztet: a két fél között a tárgyalások szeptember 17-én kezdődtek, akkor a bankszövetség Erdei Tamás elnök vezette küldöttsége megállapodott néhány alapelvről a fideszes képviselőkkel. Ezek szerint aki hitelt vett fel, annak vissza kell fizetnie azt, a megoldási javaslatok nem veszélyeztethetik a hitelezést, nem rendíthetik meg a jelzálog-hitelezés gyakorlatát, és nem lehet a kockázatokat egyoldalúan az egyik félre hárítani.

A második fordulót szeptember 24-én tartották. A lapnak nyilatkozó források szerint az egyeztetési folyamat szerencsés esetben a jövő hét végén fejeződhet be.

-

Kósa Lajos és Rogán Antal szeptember elején közölt nyolcpontos javaslatcsomagja megtiltaná az ügyfelek számára hátrányos, egyoldalú szerződésmódosításokat és kamatemeléseket, előírná a középárfolyam alkalmazását és az ingyenes előtörlesztés lehetőségét. Az adós kérelmére öt évvel automatikusan meghosszabbítható lenne a futamidő, az ügyféltől az aktuális piaci értéknél többet nem követelhetnének a bankok, s fizetésképtelenségnél nem kérhetnének büntetőkamatokat és más extra díjakat.

Erdei Tamás akkor elfogadhatatlannak nevezte a csomagot, Nyers Rezső, a bankszövetség főtitkára pedig úgy fogalmazott, hogy a válság magyarországi elhúzódását, a bankadót és a fideszes képviselők nyolc pontját együttesen a hazai bankrendszer már nem tudná sérülés nélkül elviselni.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza