Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Csaló álláshirdetők kerültek rendőrkézre

MTI, 2010. szeptember 29. - szerda 10:20
Címkék: csalás, álláshirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A gyanú szerint országosan több tucat embert is megkárosított az a hajdúhadházi házaspár, akik hirdetésükben munkalehetőséget kínáltak; a szerencsi rendőrkapitányságon tett feljelentés alapján üzletszerűen elkövetett csalás gyanúja miatt indult nyomozás az ügyben.


Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője elmondta: az eljárás adatai szerint a gyanúsítottak külföldi munkalehetőségeket hirdettek az interneten. Telefonon történt előzetes egyeztetést követően a hirdetők utaztatás és egészségügyi alkalmassági vizsgálatok költségeire különböző összegeket kértek a jelentkezőktől, amelyeket egy általuk megadott számlaszámra kellett utalni.

A nyomozás alapján a számlaszámot egy debreceni hajléktalan férfi nyitotta egy hajdúhadházi házaspár megbízásából. A gyanúsítottak azonban semmilyen álláslehetőséghez nem juttatták a jelentkezőket, akinek a száma elérheti a félszázat - közölte Dobi Tamás. Hozzátette: a szerencsi rendőrkapitányság előterjesztése alapján a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a hajdúhadházi házaspárt. Az ügyben még további nyomozati cselekmények várhatóak.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Kovács Márton, 2019. szeptember 20.

betegojogi k.Debreceni nem csinált semmit...

Mit tehet a betegjogi képviselő?

Sándor Tünde, 2019. szeptember 17.

Tisztelt Cím !
Érdeklődnék, hogy milyen módon lehet csatlakozni a szociális bolthálóz...

Kisbolt, közért, szociális bolthálózat

Valeria Marco, 2019. szeptember 16.

A nevem Valeria Marco. 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés