Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Párban vizsgálódtak a pénzügyőrök a Velencei-tónál

MTI, 2010. szeptember 28. - kedd 13:31
Címkék: fogyasztóvédelem, vizsgálat, VPOP,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Összesen hetvenhárom jogsértést tárt fel a Balaton és a Velencei-tó körzetében végrehajtott jövedéki akciók alatt ellenőrzött száztizennégy vállalkozás működésében a Vám- és Pénzügyőrség Közép-Dunántúli Regionális Parancsnoksága (VPKDRP) - közölte a szervezet parancsnokhelyettese.


Az idegenforgalmi szezonban végrehajtott ellenőrzések célja az volt, hogy a szabadságukat töltő bel- és külföldi polgárok legális forrásokból működő vendéglátóhelyekkel találkozzanak - mondta Rozs Viktor pénzügyőr őrnagy. Közlése szerint a VPKDRP területén végrehajtott jövedéki akciók során száznyolc jövedéki ellenőrzést, nyolcvanegy próbavásárlást folytattak le, tucatszor ellenőrizték az áru eredetét, foglalkoztatotti ellenőrzéseket pedig negyven esetben végeztek.A pénzügyőrök a jövedéki területen ötvenkét, a próbavásárlásoknál és az árueredet vizsgálatakor tíz-tíz jogsértést tártak fel, míg egy alkalommal foglalkoztatotti jogsértés történt. Adózatlan jövedéki terméket három esetben foglaltak le, a várható bírság összege megközelíti az egymillió forintot.

Rozs Viktor rámutatott: a Velencei-tónál az idegenforgalmi szezonban a rendőrséggel közös szervezésben működött az "Egy rendőr - egy vámos" elnevezésű akció, melynek lényege, hogy a vámosok egy-egy rendőrrel párt alkotva végeztek ellenőrzést a tónál. A pénzügyőr járőrök leginkább a jövedéki területre koncentráltak, s igyekeztek felderíteni az áruk eredetével, a termékekkel való visszaéléseket; továbbá vizsgálták a számla- és a nyugtaadási kötelezettség teljesítését is.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Richard Cosmos, 2020. január 24.

Szüksége van kölcsönre? személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzáloghitel? Mezőgazdasági...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza