Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Párban vizsgálódtak a pénzügyőrök a Velencei-tónál

MTI, 2010. szeptember 28. - kedd 13:31
Címkék: fogyasztóvédelem, vizsgálat, VPOP,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Összesen hetvenhárom jogsértést tárt fel a Balaton és a Velencei-tó körzetében végrehajtott jövedéki akciók alatt ellenőrzött száztizennégy vállalkozás működésében a Vám- és Pénzügyőrség Közép-Dunántúli Regionális Parancsnoksága (VPKDRP) - közölte a szervezet parancsnokhelyettese.


Az idegenforgalmi szezonban végrehajtott ellenőrzések célja az volt, hogy a szabadságukat töltő bel- és külföldi polgárok legális forrásokból működő vendéglátóhelyekkel találkozzanak - mondta Rozs Viktor pénzügyőr őrnagy. Közlése szerint a VPKDRP területén végrehajtott jövedéki akciók során száznyolc jövedéki ellenőrzést, nyolcvanegy próbavásárlást folytattak le, tucatszor ellenőrizték az áru eredetét, foglalkoztatotti ellenőrzéseket pedig negyven esetben végeztek.A pénzügyőrök a jövedéki területen ötvenkét, a próbavásárlásoknál és az árueredet vizsgálatakor tíz-tíz jogsértést tártak fel, míg egy alkalommal foglalkoztatotti jogsértés történt. Adózatlan jövedéki terméket három esetben foglaltak le, a várható bírság összege megközelíti az egymillió forintot.

Rozs Viktor rámutatott: a Velencei-tónál az idegenforgalmi szezonban a rendőrséggel közös szervezésben működött az "Egy rendőr - egy vámos" elnevezésű akció, melynek lényege, hogy a vámosok egy-egy rendőrrel párt alkotva végeztek ellenőrzést a tónál. A pénzügyőr járőrök leginkább a jövedéki területre koncentráltak, s igyekeztek felderíteni az áruk eredetével, a termékekkel való visszaéléseket; továbbá vizsgálták a számla- és a nyugtaadási kötelezettség teljesítését is.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Ivett, 2019. június 23.

https://www.kerekparcity.hu/elektromos-pedelec-kerekpar...

Városi kerékpározás, kerékpárkülsők

Mária Ádám, 2019. június 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Barcsák Lászlóné, 2019. június 16.

Azt szeretném tudni, hogy lehet egy hirdetett üzletet ellenőrizni hogy valóban nem piramissal ke...

MLM vagy piramisjáték?

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés