Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

E-on, a ragaszkodó szolgáltató

2010. szeptember 28. - kedd 09:59
Címkék: gáz, szolgáltató, E-on
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Rita leveléből kiderül, milyen forgatókönyv alapján tartja meg az E-on azokat az ügyfeleket, akik szolgáltatót szeretnének váltani: nagy összegű becsült számla, gázóra leszerelés, indokolatlan vizsgálatok.


Segítséget szeretnék kérni az alábbi ügyben, valamint panaszt emelni az E-on ellen. Röviden az előzmények:

Szolgáltatót szerettünk volna váltani, amit tavaly év végén el is indítottunk (E-on-tól a Gas.hu-hoz. Az E-on kiszámlázott egy általa kalkulált összeget, amit szerintük el fogunk fogyasztani, ám ezt egy összegben ezt nem tudtuk befizetni, elkezdtük részletekben. Közben lejárt a szolgáltatóváltásra előírt határidő. Az addig befizetett összeget az E-on visszaküldte, mert nem tudta lekönyvelni, majd kiállított egy másik számlát (ez év májusában), amit szinten nem tudtunk egy összegben kifizetni. Közben fizettük az azóta havonta küldött számlákat is, de a számlatartozásunk még fennmaradt.

mti

Tartozásunk miatt 2010.szeptember 6-án levették a gázórát, a levételkor nem voltam jelen, a férjem sem, mivel dolgoztunk. Készült egy olyan jegyzőkönyv, amin olvashatatlan az aláírás, illetve a mérőállás, tanúk sem írták alá. Mi a garancia, hogy a mérő annyit mutatott, mint amit felírtak! Aznap késő délután felhívtam az E-on ügyfélszolgálatot, és a közölt tartozást még aznap el is utaltuk plusz a visszakapcsolás díját is. Azonban ez nem elég, tömörségi nyomáspróbát is kérnek. Ahhoz, hogy ezt meg tudjuk csináltatni, kéményt kellene béleltetnünk, szagelszívót kivezettetni a szabadba, stb. Vagyis legalább 300.000,- Ft plusz költséget akarnak velünk fizettetni az MK 21 szabályzatra hivatkozva, ami új vagy átalakított gázrendszerekre írja elő a nyomáspróbát. A mi rendszerünk nem új, s nem lett átalakítva.


Az E-on földgáz egyetemes szolgáltatói üzletszabályzatában azonban az szerepel, hogy amennyiben a fogyasztó a szüneteltetés időtartama alatt rendezi a lejárt esedékességű tartozását, késedelmi kamatot, ki - és visszakapcsolás díját, az E-on Energiaszolgáltató Kft. 24 órán belül köteles a fogyasztó visszakapcsolását kezdeményezni az elosztónál, aki a kezdeményezéstől számított 24 órán belül köteles a visszakapcsolást végrehajtani.

Erre két szabályzatra sem tud mondani semmit az ügyfélszolgálat, ragaszkodnak a nyomáspróbához. A közüzemi kódexben leírt két napot is említettük nekik, de mintha nem is tudnák mi az. A visszakapcsolási díjat is megfizettük, ez, mint túlfizetés szerepel az egyenlegünkben.

A férjem, amikor a nagykanizsai ügyfélszolgálaton érdeklődött, a mellette lévő pultnál egy ember hozta az igazolást a befizetésről, és azt mondta neki a hölgy, hogy rendben, holnap visszakapcsolják nála a gázt. Akkor ez hogy is van? Valakinek elég, ha megfizeti a lejárt tartozást, míg másokat ilyen procedúrának tesznek ki?

Már ügyvédhez fordultunk, de nem szeretnénk pereskedni, mert attól még nem lesz gázunk. Lassan 3 hete itt vagyunk egy 4 és egy 7 éves kislánnyal gáz nélkül. Főzni, fürdeni, fűteni nem tudunk. Pedig reggelente már csak öt fok van, és a gyerekek miatt kellene. Egy kis elektromos bojlerből vesszük a vizet a mosakodáshoz. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnak és az Energia Hivatalnak is írtunk már, várjuk a választ.

Önök szerint kihez tudnánk még fordulni?

Üdvözlettel:
Rita

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

kapcsolat, 2011. október 15. - szombat 19:43

http://www.akontroll.hu/f_mod_hozzasz.php?ssz=16

papp tibor, 2011. október 15. - szombat 08:30

KÖSZÖNÖM EZT A SOK ,NAGY ÉRTÉKÜ TÁJÉKOZTATÁST !!! ENNYIT ÉN IS TUDTAM.AZT HITTEM EZ AZ OLDAL ÉRTELMESEBB MINT ÉN....

papp tibor, 2011. október 13. - csütörtök 08:21

t.azt szeretném kérdezni,hogy mennyibe kerül egy nyomáspróba.mert 2010-ben kikapcsolták a gázt és szeretnénk vissza kapcsoltatni.de senkitől nem tudunk összeget ,hogy mi mennyibe kerül.már a tulajdonos rendezte a tartozást,mert nem a mi sarunk volt.kémény seprö vizsgálat,hó teknikai vizsgálat és akkor még nincs gáz mennyibe kerül ez.kazán van a pincébe.kérem tisztelettel a tájékoztatásukat.egy öt gyermekes apuka akik fáznak.

csaba, 2011. október 09. - vasárnap 06:57

Tegyetek feljelentést a rendőrségen ha úgy szerelik le a gázórátokat hogy nincs tanú vagy nem volt aki jelenlétében aláírja a jegyzőkönyvet! Ja fontos hogy a rendőrség majd le akar rázni benneteket ragaszkodjatok a lopás és a magánlaksértéshez! Ha van jegyzőkönyvetek vigyétek be az ügyfélszolgálatra a szolgáltatóhoz garantáltan 48 órán belül visszakapcsolják! Én ezt csináltam.

Anikó, 2011. április 13. - szerda 23:39

Még megjegyezném,ha a gáznak esetleg lenne fűtőértéke az jó volna,mertcsak az órát pörgeti,de meleget nem csinál!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anikó, 2011. április 13. - szerda 23:30

Én is hasonló cipőben járok mint Rita.Kifizettem a hátralékot,és a mérőóra visszakapcsolási díjat,de nekem is nyomáspróbát kell csináltatnom.Megjegyzem négy ügyintézőnél voltam,és egy mondta azt,hogy harmincnapon túli fizetésnél kell nyomáspróbát csináltatni.Az órámat úgy vették le,hogy otthon sem voltam.Az értesítő levélben pedig felesleges egy hetes várakozási időt írni,mert már az első nap lekapják.Úgy vettem észre,hogy az Eon-os dolgozók sem igazán ismerik a szabályokat.Az egyik így a másik úgy tudja.Akkor miről beszélünk?Rendesen ki vagyunk szolgáltatva,és még szivatnak is bennünket.

Ferke, 2011. március 26. - szombat 20:34

Saját tapasztalat, az energiahivatal egyértelműen a pénzes szolgáltató lobbit védi (na, vajon, miért?). Én a fogyasztóvédelemben sem bíznék, de próba-szerencse. Az igazi megoldás: (ön)tudatos fogyasztó, aki ki mer állni az igazáért.

Valaki, 2011. március 23. - szerda 18:31

"A szerelők nem léphetnek magántulajdonba a fogyaszto hozzájárulása nélkül!" A mérőóra viszont a területen illetékes elosztó tulajdona, így ha nem engedi be az ügyfél a szerelőt az órához, akkor a) levágják kintről - így sokkal többe kerül b) jegyzői megkereséssel élhetnek, és bejuthatnak az órához... Nyomáspróba elvileg 6 hónapnál régebben leszerelt mérőnél kell, az elosztóval kellene egyeztetni miért kérik...

igrice, 2011. március 20. - vasárnap 16:07

Óvok mindenkit. Ne nagyon váltsanak más szolgáltatóra. 10 hónapig voltam az EMFESZ partnere. 10 hónap alatt egyetlen egy emailomra, telefonhívásomra, levelemre nem válaszoltak. Inkább kifizetem a túlszámlálásokat. Isten neki fakeresz. Még egyszer nem vesznek rá hogy 10%-al kevesebbet számláznak. Higgyék el behajtják, Nem olcsóbbak. És a lényeg, elérhetetlenek.

Tóth Tibor Mihály, 2011. január 05. - szerda 19:06

Kedves Rita! Javasolom PANASZ-val élni az ügyben a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (www.nfgm.gov.hu), egyúttal a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium (www.khem.gov.hu) felé. A PANASZ-ban hivatkozni kell a 2010. évi LV. törvénnyel módosított, a fölgázellátásról szóló, 2008. évi XL. törvényre! Üdvözlettel


1 2

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza