Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

A brit vasutat is szétlopják a fémtolvajok

MTI, 2010. szeptember 28. - kedd 16:51
Címkék: fémtolvaj, vasút, Anglia
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Utasok százezreinek életét keserítik meg Nagy-Britanniában a mind aktívabb fémtolvajok, akik a busás haszon reményében tonnaszám lopják a vasúti biztosító berendezések rézkábeleit - írta keddi riportjában a The Guardian.


A vezető brit baloldali napilap beszámolója szerint a kínai és az indiai gazdaság meredeken emelkedő fémkeresletét a brit vasúti infrastruktúra is megszenvedi, ugyanis az egekbe szökő árak hatására rekordszintet ért el a fémtolvajlás a brit vasutak mentén. A hálózati infrastruktúra működtetéséért felelős cég, a Network Rail adatai szerint a lopási hullám évente tizenegyezer vonatot és egymillió utast érint, főleg vonatkésések, forgalmi fennakadások formájában. A cég becslései szerint jelenleg évente csaknem 500 ezer percnyi késést okoznak a kábellopások a brit vasúthálózaton. Vannak olyan országrészek, amelyekben naponta negyven rézkábel-tolvajlási esetet jelentenek be.

-

A vállalat vasútbiztonsági jelzőrendszereiből 2006 óta összesen 35 millió font (12 milliárd forint) értékű rézkábelt loptak ki, de a Network Rail azzal számol, hogy ha a folyamatot nem sikerül megfékezni, 2014-re eléri az évi 20 millió fontot (csaknem 7 milliárd forintot) a tolvajok rézkábel-zsákmányának értéke - írta a The Guardian.

A kábeltolvajok aktivitása követi a világgazdasági konjunktúra alakulását. A lopások száma 2008 végén - amikor a pénzügyi válság elmélyülésével a réz világpiaci ára visszaesett - érezhetően csökkent, ám az árszint már visszatérőben van a 2006-2007-es szintekre, és ez lopási rekordokban is megmutatkozik - írta a tekintélyes brit lap.

A tolvajok a haszon reményében jelentős kockázatokat is vállalnak: a múlt héten Északkelet-Angliában súlyos égési sérülésekkel vittek kórházba egy fiatal férfit, aki egy hatvanhatezer volt feszültség alatt álló kábelt próbált kivágni egy transzformátor-állomásból.

A Network Rail külön munkacsoportot hozott létre a lopások megfékezésére, de a cég a lapnak elismerte, hogy fizikailag lehetetlen a napi 24 órás járőrözés a 32 ezer kilométeres brit vasúthálózat teljes hosszában.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

janbor, 2010. október 05. - kedd 14:38

Expoortálunk ?..exportálunk?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza