Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Háromszázan hiába fizetettek a neten rendelt laptopért

MTI, 2010. szeptember 24. - péntek 16:41
Címkék: internet, csalás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Közel háromszáz embertől csalt ki mintegy nyolcmillió forintot három férfi; internetes hirdetésekben egyebek mellett laptopokat kínáltak eladásra, melyeket a vásárlók fizetés után nem kapták kézhez - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) honlapján.


A bűncselekmény még év elején derült ki, amikor egy férfi feljelentést tett a BRFK XVI. Kerületi Rendőrkapitányságán, egy hirdetések céljából létrehozott internetes oldal kapcsán, ahol egy ismeretlen férfitől próbált meg notebookot vásárolni. A hirdetőnek háromszor utalt át különböző összegeket, ezt követően a terméket viszont nem kapta kézhez.

A rendőrség megállapította: összesen kilenc bankszámlán, kis tételekben, több millió forint befizetés történt közel háromszáz embertől - olvasható a rendőrség közleményében. Az ügyben a rendőrség csalás miatt indított nyomozást három férfival szemben, akiket még április elején sikerült is elfogniuk. Ketten - az ügy értelmi szerzői - jelenleg előzetes letartóztatásban vannak, harmadik társuk pedig szabadlábon védekezik.

A BRFK közleményében hozzátette: várják mindazok jelentkezését, akik az elmúlt két évben interneten megjelent apróhirdetés alapján próbáltak vásárolni számítástechnikai termékeket - egyebek mellett laptopot, játékkonzolt -, de a pénz átutalását követően az árut nem kapták meg.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

samu49, 2010. szeptember 25. - szombat 09:00

Az emberek még naivak és hiszékenyek.Ezt lovagolják meg ezek az emberek.Sokszor olcsóbb a drága ha hivatalos megbízható helyen vásárolunk.

janbor, 2010. szeptember 25. - szombat 07:15

Hajdanában az RT évkönyvbe betettek egy csekket, azt befizettük és annyi.A partnerség és a korrektség ez volt.Minden RT olvasó befizette, különösebb regisztráció nélkül.

jogász, 2010. szeptember 25. - szombat 05:38

az utánvételes rendelésnél nagyobb baromság kevés van. először is: ahogy már egyik hsz leírta: kivűlről nem látható, h mi van a csomagban, csak miután kifizetted! másodszor: iszonyatosan drága!!!! 4 féle jogcímen kér a posta pénzt: 1. a küldemény díja 2. csak ajánlottan lehet utánvéttel feladni 3. készpénz átutalás díja (mint egy rózsaszín csekknél – ez a visszajövő pénre vonatkozik) 4. az utánvételnek -mint különszolgáltatásnak- még van egy pluszdíja. Ez így -a vételáron felül!- még plusz ezervalahányszáz forint! Nem elírás, nézzétek meg a posta oldalán! Én is a személyes átadást preferálom, de ha nem lehet, akkor marad az előreutalás! név és bankszámlaszám alapján a rendőrség egy perc alatt megtalálja a csalót. ezért nem érdemes csalni. az előreutalás verhetetlen és biztonságos. néhány ezer forintig értem így. afelett kizárólag személyesen, vagy vegyél a boltban laptopot!

iván, 2010. szeptember 25. - szombat 01:48

Az ebay-on ez meg van oldva, mert paypal-lal fizetsz és ott visszakérheted a pénzed, ha nem kapsz semmit, továbbá a ebay is biztosít, ha átvágnak. Ott inkább csak a vevőszolgálaton való átverekedés jelenthet gondot, ha nem vagy perfekt angol.

László, 2010. szeptember 24. - péntek 22:48

Üdvözlök minden hozzászolót! Hát,igen. Érdemes a hasznos információkat összeszedni az internetes vásárlással kapcsolatossan,de azért van ennek bizonyos előnyei is,mint vásárlóként. Ugy mondom ezt mint egy Vaterán kereskedő/már kb 1700 eladásom után/ Itt megjelitett csillagokkal/pozitiv visszajelzés/az eladók tisztában vannak,hogy bizalom az interneten nagyon képlékeny-igy sokkal biztonságosabb vásárlást lehet 100%-ban lebonyolitani.A vevő biztosan megkapja a terméket,de visszajelzéseket érdemes mindeg elolvasni,utánna dönteni-de Én csak ajánlani tudom

Suavemente, 2010. szeptember 24. - péntek 22:21

1 jó tanács a Teszveszhez és a Vaterárhoz. Nagyobb értékű dolgot csak és kizárólag személyesen! És természetesen meg kell nézni a véleményeket az eladóról!

halihó, 2010. szeptember 24. - péntek 20:57

Én múlthéten rendeltem a Teszveszen, igaz kis összegű dolgot. Nekem megérkezett, bár kétségbe vonom, hogy új a termék. Úgy hirdették, hogy új. Megnéztem a Teszveszen a hozzászólásokat, rengetegen rendelnek és átutalással fizetnek. Bevallom én is ódzkodtam, mert én az utánvétet választottam, de a hirdető írt egy e-mail-t, hogy utaljam át a pénzt, ahogy megkapta, rögtön postázza a terméket. Nem szívesen tettem meg, mert tényleg nem tudja az ember, hogy kinek megy, és még a bankszámla számát is kiadja.

polyci, 2010. szeptember 24. - péntek 20:49

Most is van egy hirdetés a Teszveszen, csak ott drága Nokia mobiltelefont árul az illető. Előre kéri az összeg átutalását, aztán semmivel sem garantálja, hogy küld is valamit. És látom a levelezésekből, hogy hányan csúsznak bele. Nem jut eszükbe, hogy mi lesz a garncia arra, hogy kapjanak is valamit a pénzükért???

pociboy, 2010. szeptember 24. - péntek 19:37

Szerinted az utánvét miért biztonságos? Kapsz egy csomagot, ami pontosan a pl. a laptop súlya, kifizeted és nézel mint a mozis. A postás a pénzt már vissza nem adja, te meg nem tudod bizonyitani mit kaptál. Így is szívás. Csak rosszabb. Mert ha én vágnálak át nem tudnád bizonyítani azt, hogy átvágtalak. Én mondhatom, hogy pl. összejátszol a postással. Utalásnál feljelentés után legalább megtalálják a számla tulajdononst. De a legbiztonságosabb a személyes átvétel.

supefly, 2010. szeptember 24. - péntek 19:12

mekkora lúzer az aki nem ismert, megbízható helyről, bármi más fizetési módnál nem kezd el habozni mint az utánvétel.


1 2

Kommentek

Kovács Márton, 2019. szeptember 20.

betegojogi k.Debreceni nem csinált semmit...

Mit tehet a betegjogi képviselő?

Sándor Tünde, 2019. szeptember 17.

Tisztelt Cím !
Érdeklődnék, hogy milyen módon lehet csatlakozni a szociális bolthálóz...

Kisbolt, közért, szociális bolthálózat

Valeria Marco, 2019. szeptember 16.

A nevem Valeria Marco. 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés