Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Fürdő épül Szekszárdon

MTI, 2010. szeptember 21. - kedd 16:01
Címkék: fürdő, Szekszárd, építés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Kilencszázmillió forintos ráfordítással hamarosan elkezdődik a szekszárdi strand- és élményfürdő építése. A Szekszárdi Víz- és Csatornamű Kft. beruházásban készülő létesítményhez két meleg vizes kút már készen áll.


Horváth István (Fidesz) Szekszárd polgármestere a fürdő helyszínén tartott sajtótájékoztatón elmondta: a három hektáron épülő fürdőnek hét medencéje lesz összesen 1410 négyzetméternyi vízfelülettel, amelyeket egy öt elemből álló csúszdapark egészít ki. A kivitelezés a közbeszerzési eljárás lezárulta után, várhatóan két hét múlva indul, az átadás határideje 2011 júniusa.

A medencéket 28-36 Celsius fokos vízzel töltik fel, ehhez hatvanmillió forintos ráfordítással két kút már elkészült, amelyek egyike 240-300 méter mélységből 33 Celsius-fokos, a másik 650-740 méteres tartományból 45 Celsius-fokos vizet ad, percenként 1500 literes hozammal. A polgármester hozzátette: a második kút vizét egy később megépülő, fedett termálfürdőben tervezik hasznosítani, amelyhez már európai uniós forrásokra is lehet pályázni.

Horváth István kitért arra is, hogy a szekszárdi fürdő családbarát jellegű lesz, árnyékolt, babakocsik számára is megközelíthető medencékkel, pihenőszobákkal, pelenkázóval, családi öltözőkkel. A város vezetője kérdésre válaszolva elmondta: elsősorban Szekszárd ötven kilométeres körzetéből évente százharminc-száznyolcvanezer látogatóra számítanak.

Artim Andrásné, a szekszárdi vízműtársaság ügyvezető igazgatója további kérdésre válaszolva közölte: a beruházás megtérülési ideje 15 év, de figyelembe véve a kitermelt meleg víz hőmennyiségének hasznosítását, a terminus kilenc évre csökkenhet. A meleg vizet a közeli sportcsarnok fűtésére, a fürdő zuhanyzóinak vízellátására is felhasználhatják, illetve hűtés után naponta mintegy ezer köbméter vizet ivóvízként értékesíthetnek majd.

A cégvezető közlése szerint a beruházás fedezete fele részben a vízmű kft. által 2009-ben kibocsátott 850 millió forintos kötvénycsomag.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

bogi, 2011. augusztus 09. - kedd 08:07

NEM VITTEK NYARALNI DE EZ MIKOR LESSZ KÉSZ???????????????????????

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza